ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η νέα πτώση της θερμοκρασίας καθώς και οι ισχυροί άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο που θα φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο, μετά την υποχώρηση της έντονης βροχόπτωσης που παρατηρήθηκε την Πέμπτη. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν ρεκόρ στο ύψος της βροχής.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά οδικά δίκτυα αρκετών περιοχών της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας λόγω των χιονοπτώσεων που αναμένεται να συνεχιστούν όλο το επόμενο διήμερο. Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων θα υπάρξει στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριάς, αλλά και των Γρεβενών, όπου σημειώθηκαν ήδη χιονοπτώσεις.

Ανοιχτός με αλυσίδες είναι ο δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ ο δρόμος από την Κερασιά είναι κλειστός. Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Θράκης, όπου σημειώνεται παγετός τη νύχτα.

Χιονοπτώσεις αναµένονταν το βράδυ της Παρασκευής και στην Πάρνηθα, οι οποίες  θα σηµάνουν και τη σταδιακή εξασθένηση του κύματος κακοκαιρίας που εκδηλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες 48 ώρες. Από το Σάββατο οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, δεν θα έχουν όµως τον έντονο χαρακτήρα των προηγούµενων ηµερών.



http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]