Δεν θέλετε ή θέλετε και δεν σας αφήνουν;
Άλλη μία δικαίωση για τις ταπεινές εκτιμήσεις του ΠΥΓΜΗ.gr, αφού είχαμε τονίσει (διαβάστε εδώ κι εδώ) πως ο φόβος ελληνό-ρωσικής προσέγγισης είναι άλλο ένα χαρτί στις διαπραγματευτικές ικανότητες της χώρας απέναντι στα συμφέροντα που την θέλουν εκτός ευρώ.
Το στέλεχος της CDU, Άρμιν Λάσετ, τάχθηκε για γεωπολιτικούς λόγους υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, αφού, όπως δήλωσε, η Μόσχα καραδοκεί να σώσει την χώρα μας, δαπανώντας δισεκατομμύρια.
Βλέπετε, λοιπόν, ότι ένας από τους κύριους φόβους των Δυτικών είναι η ελληνό-ρωσική προσέγγιση με την απουσία της Δύσης και η απώλεια των ωφελειών κυρίως από τα ατού της γεωγραφικής θέσης και του φυσικού πλούτου της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό τους αναγκάζει να υποχωρήσουν ως ένα βαθμό από τις αρχικές θέσεις τους και να αφήσουν περιθώρια ανάπτυξης για την χώρα μας. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη συγκυρία, προκειμένου να κινηθεί πολυδιάστατα και στο εσωτερικό να φέρει επενδύσεις ρίχνοντας του φόρους και ενισχύοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Μέχρι στιγμής, σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα, όλα έχουν μείνει στα λόγια. Οι φόροι δεν έχουν πέσει, σε μια χώρα που δεν διαθέτει επαρκή έσοδα φορολογίας, αφού οι όποιοι επενδυτές περιμένουν την μείωση των φόρων (διαβάστε εδώ, τι είχαμε προτείνει). Πέραν τούτου πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι επιθυμούν να χαρακτηρίσουν τον αριθμό εργαζομένων ως τεκμήριο κέρδους των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Τουτέστιν οι επιχειρήσεις θα απολύσουν κι άλλους εργαζόμενους και η ανεργία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία.
Τι γίνεται εκεί στην κυβέρνηση; Θέλουν ή δεν θέλουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα; Μήπως κάποιοι στο εσωτερικό δεν τολμούν, ενώ κάποιοι στο εξωτερικό φοβούνται την εμπορική δυνατότητα και εφευρετικότητα του Έλληνα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.