Επανεπίσκεψη της Αφρικανική σκόνης αλλά και των ‘‘συγκατοίκων’’ μας

Ημερολογιακά το καλοκαίρι ήρθε, επιφυλάσσοντας μας μια κακοκαιρία φθινοπωρινού τύπου και την επανεπίσκεψη της ‘‘Δαπανηρής αλλά και Επικίνδυνης’’ Αφρικανικής σκόνης.
Ως προς αυτό, χρειάζεται περισσότερη προσοχή, διότι όπως οι επιστημονικές έρευνες αναφέρουν, κάθε χρόνο στον Ελλαδικό χώρο “ διασκορπίζονται μερικά κιλά“ αυτής της φαιοκόκκινης σκόνης, μαζί με την ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως μόλυβδο, αρσενικό, αλλά και σίδηρο, μαγγάνιο, βανάδιο, νικέλιο, χρώμιο, χαλκό , ψευδάργυρο, ουσίες που θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ανάλογα με τη σύσταση της σκόνης, έχουν και τοξική δράση.
Είναι επικίνδυνος ο ρόλος της, με επιπλέον επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, όταν μεταφέρεται στους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών μας, είτε από εμάς, είτε από τα χαλιά , τα κλινοσκεπάσματα, που τα έχουμε απλώσει για να στεγνώσουν ή να αεριστούν μετά το πλύσιμο.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας, σε κατοικίες που δημιουργούν «μικρολίμα», εξασφαλίζει τις σταθερές συνθήκες πού ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Υπάρχουν δε, αρκετά είδη εντόμων και πολλά παράσιτα (ζωικοί οργανισμοί) των κατοικημένων χώρων, όπως τα ψοκόπτερα, τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’, τα Ισόποδα Pillbugs και Sow bugs – οι “ενοχλητικοί μετανάστες”, – αλλά και στους  νέους επιθετικούς εισβολείς – Ακάρεα –(Cannibal mites), που διαβιούν κοντά στον άνθρωπο και κυρίως μέσα σε ινώδεις επιφάνειες (π.χ. κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, στρώματα, χαλιά, μοκέτες, αλλά και βιβλία κλπ.) προκαλώντας εκτός από προβλήματα υγείας και σημαντικές οικονομικές ζημιές.
Φυσικά δεν ξεχνάμε τους ψύλλους, τους  απρόσκλητους φίλους μας (κοριούς), αλλά και τα σκαθάρια των χαλιών (Coleoptera-Dermestidae και  Lepidoptera- Tineidae).
Μήπως λοιπόν με τους τρόπους που ξέρατε μέχρι τώρα , αντί να απαλλαγείτε από τους‘‘συγκάτοικους’’, τους δημιουργήσατε το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν περισσότερο ;
Οι Εναλλακτικές Διαχειριστικές Bio-εφαρμογές, με Επαγγελματικά συστήματα απορρύπανσης και εξυγίανσης , θα εξασφαλίσουν την  μείωση των πληθυσμών σε πολλάπαράσιτα (ζωικούς εχθρούς) των κατοικημένων χώρων, σε βακτηρίδια, αιωρούμενα επιβαρυμένα μικροσωματίδια, θα συμβάλουν όμως στην αναζωογόνηση των δωματίων, αλλά και στην αποφυγή επιμόλυνσης του χώρου με αλλεργιογόνους  μολυσματικούς παράγοντες.
Πληροφορίες μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887.
Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]