ΠΓΝΙ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους κόντρα στην εξαθλίωση , οι εργάτες στη Spider Ανακύκλωση ΑΕ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ SPIDER ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!  
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2/6

Οι εργάτες της Ανακύκλωσης στέλνουν δυνατό μήνυμα στην εργοδοσία με 5η μέρα απεργίας, ότι δεν υποτάσσονται στην εξαθλίωση. Στέλνουν μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους να μην υποταχτούν στη λογική που καλλιεργούν όλοι οι εργοδότες, η κυβέρνηση, τα συμβιβασμένα συνδικάτα: δηλαδή να είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε δουλειά και ας είναι δουλειά για ψίχουλα, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά που κινδυνεύει η υγεία και η ζωή μας. Να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ότι ο πλούτος που παράγουμε οι εργαζόμενοι είναι αμύθητος. 
Συνάδελφοι ακούστε τη φωνή των εργατών της ανακύκλωσης. Ο αγώνας μας είναι και δικός σας.
Η εργοδοσία της Spider δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργοδότες της περιοχής. Έχει αφήσει απλήρωτους για μήνες τους εργάτες στο εργοστάσιο της Μεταλλουργίας, τους οδηγούς της συλλογής απορριμμάτων, τους εργάτες της ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.  Πρόκειται για την ίδια εργοδοσία που μετέφερε το εργοστάσιο κατασκευής κάδων από τα Γιάννενα στη Σερβία  γιατί εκεί είναι πιο φτηνά τα μεροκάματα. Τώρα δίνει αναγκαστικές άδειες στους εργαζόμενους γιατί έπεσε η δουλειά,  άνοιξε το δρόμο για την ανεργία για να εξασφαλίσει τα κέρδη της. Να ποιός κλείνει τα εργοστάσια, ποιος αφήνει  άνεργους και νηστικούς τους εργάτες!
Την προηγούμενη εβδομάδα που το σωματείο και οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση με την εργοδοσία αντιμετωπίστηκαν με τραμπουκισμούς, απειλές ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων.

ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
Οι εργάτες της Ανακύκλωσης απεργούν σαν μια γροθιά. Διάλεξαν τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζονται τη ζωή τους και μέλλον των παιδιών τους. Νικήσαν το φόβο, τους εκβιασμούς, τη λογική ότι τίποτα δεν γίνεται. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ, όλους τους χώρους  δουλειάς να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Να στηρίξουν αυτό τον αγώνα. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες, την κυβέρνηση και την Ε.Ε. που τους υπηρετούν. Να μην επιτρέψουμε τα νέα αντιλαϊκά με νέες μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών, το μειωμένο κόστος για την ενέργεια πάντα εις βάρος του λαού.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τους και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπορούν να στέλνουν μήνυμα αντίσταση και αντεπίθεσης.
Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας.

Διεκδικούμε:
ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]