Η εφαρμογή που κάνει τα άρθρα του Διαδικτύου... εφημερίδα

Επιστροφή στο χαρτί; Μπορεί το μέλλον των εφημερίδων και των περιοδικών να μοιάζει αβέβαιο μπροστά στην επερχόμενη ψηφιακή εποχή των ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι νέοι να προτιμούν το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους.

Όμως για πολλούς ανθρώπους η ανάγνωση κειμένου κάνοντας «scroll down» στην οθόνη του υπολογιστή δεν συγκρίνεται με την αίσθηση του χαρτιού και του να γυρίζουν τις σελίδες μιας εφημερίδας.

Βρετανική εταιρεία δημιούργησε μια εφαρμογή για smartphones, η οποία συνδυάζει την αγάπη για το χαρτί με την ανάγκη επιλογής από την τεράστια ποικιλία άρθρων που προσφέρει ο αχανής κόσμος του Διαδικτύου.

Το «PaperLater» επιτρέπει στους χρήστες του να επιλέγουν όποια άρθρα από οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή μπλογκ επιθυμούν και στη συνέχεια τους τα αποστέλλει όλα μαζεμένα στο σπίτι τους σε μορφή εφημερίδας!

Ετσι ο καθένας μπορεί να φτιάξει όπως ο ίδιος προτιμάει την εφημερίδα που θέλει να διαβάσει, με τα δημοσιεύματα και τις συνεντεύξεις που προτιμάει και τα κείμενα των αγαπημένων του αρθρογράφων και μπλόγκερ.

Η εξατομικευμένη εφημερίδα, την οποία λαμβάνει μέσα σε δύο ημέρες ο χρήστης της εφαρμογής κατευθείαν στην πόρτα του, μπορεί να έχει έκταση από 8 έως 24 σελίδες και στοιχίζει 5 βρετανικές λίρες (6,2 ευρώ).

Το εξώφυλλό του φέρει το λογότυπο της εφαρμογής αλλά είναι προσαρμοσμένο αναφέροντας την ημερομηνία έκδοσης, το πλήθος των άρθρων, τον αριθμό των λέξεων, καθώς και τις «σπανιότερες λέξεις» που απαντώνται μέσα στο φύλλο.
Στόχος το νεανικό κοινό

Πάντως προς το παρόν η εταιρεία «Newspaper Club» με βάση τη Γλασκόβη που δημιούργησε το «PaperLater» εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους της «γηραιάς Αλβιόνας».

«Υπάρχει πολύ κείμενο στο Ιντερνετ, το οποίο δεν προσφέρεται για ανάγνωση σε οθόνη», εξήγησε ο Τομ Τέιλορ, ένας από τους δημιουργούς της εφαρμογής και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να απευθυνθούμε σε κόσμο που δεν έχει αγοράσει εφημερίδα εδώ και καιρό ή ακόμα και σε κόσμο που είναι τόσο νεαρής ηλικίας που δεν έχει αγοράσει ποτέ».

Οταν ένας χρήστης εντοπίσει ένα ενδιαφέρον άρθρο, πατάει το κουμπί «Save for PaperLater» και, όταν συγκεντρώσει αρκετό αριθμό κειμένων μπορεί να επιλέξει «εκτύπωση» και αυτά θα τοποθετηθούν αυτόματα μέσα στις σελίδες μιας εφημερίδας, η οποία αποστέλλεται μέσα σε δύο ημέρες.

Ο Τέιλορ παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένας περιορισμός λόγω των χρόνων του ταχυδρομείου και ότι η υπηρεσία δεν είναι κατάλληλη για ειδήσεις, όμως ανέφερε ότι είναι ιδανική για άρθρα- αναλύσεις, τα οποία μπορούν να διαβαστούν και μερικές ημέρες αργότερα από τη δημοσίευσή τους.

«Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος κειμένων, από συνεντεύξεις μέχρι μεγάλα άρθρα. Μιλούσα τις προάλλες με έναν γιατρό, ο οποίος διάβαζε άρθρα σε ιατρικές επιθεωρήσεις μέσω της εφαρμογής», ανέφερε ο ένας από τους δημιουργούς του «PaperLater». Από τον Ιανουάριο που κυκλοφόρησε η πιλοτική έκδοση της εφαρμογής μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει εκτοξευθεί από τους 40 με 50 πελάτες που είχε στην αρχή στο να τυπώνει περισσότερα από 100 φύλλα την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετάβαση από το ψηφιακό στο έντυπο επιχειρεί και η Wikipedia, που συγκεντρώνει τα χρήματα για να προσφέρει τα λήμματά της σε «συλλεκτική» μορφή παραδοσιακής εγκυκλοπαίδειας με τη δημιουργία 1.000 τόμων με 1.200 σελίδες ο καθένας που θα κάνουν ως εκθεσιακό κομμάτι τον γύρο του κόσμου!
via:thestival.gr

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]