Είστε άνδρες και έχετε μανία με τις σέλφι; Τότε πιθανότατα είστε...

Οι άνδρες που έχουν μανία να βγάζουν και να μοιράζονται τις σέλφι τους, σύμφωνα με μία μελέτη,
έχουν έντονα ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι άνδρες που ανεβάζουν κατά συρροή σέλφι σε ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram, είναι πιθανό να έχουν ναρκισσιστική συμπεριφορά, να είναι παρορμητικοί ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πιθανό να πάσχουν από έλλειψη ενσυναίσθησης.
Σύμφωνα με τη μελέτη τα... αυτοπορτρέτα, μπορεί να είναι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους άνδρες από ό, τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, αφού πολλοί άνδρες αφιερώνουν άπλετο χρόνο και προσπάθεια στο να επεξεργαστούν και να βελτιώσουν τις σέλφι τους πριν τις ανεβάσουν στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Οχάιο που πραγματοποίησαν την έρευνα ότι οι άνδρες που ασχολούνται τακτικά με την δημοσιοποίηση των σέλφι φωτογραφιών τους σημειώνουν υψηλότερο από το μέσο όρο επίπεδο των αντι-κοινωνικών χαρακτηριστικών.
Σύμφωνα με τον βοηθό καθηγητή της ερευνητικής ομάδας Jesse Fox, τα ποσοστά του ναρκισσισμού των ανδρών που ανεβάζουν σέλφι, είναι αντίστοιχα με τους άνδρες που επισκέπτονται τον γιατρό να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.
Στη δημοσίευση της έρευνας στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Individual Differences, ο ναρκισσισμός συνδέεται με την ματαιοδοξία, αλλά ως ένα ψυχολογικό ελάττωμα, που δίνει την αίσθηση στο νάρκισσο, ότι είναι πιο έξυπνος, ελκυστικός και γενικά καλύτερος από τους άλλους.
Για να καταλήξουμε στα συμπεράσματα τους, οι ερευνητές ρώτησαν 800 άνδρες ηλικίας 18 εώς 40 σχετικά με την «κοινωνική παραγωγή» τους στα μέσα ενημέρωσης, ενώ οι άνδρες που πήραν μέρος στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ειδικά διαμορφωμένα ερωτηματολόγια για να μπορέσουν οι επιστήμονες να δημιουργήσουν το προφίλ της προσωπικότητάς τους.
«Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες που βγάζουν πολλές σέλφι περνούν πολύ χρόνο για να τις επεξεργαστούν. Όμως αυτή η συμπεριφορά είναι έντονα ναρκισσιστική. Το πιο ενδιαφέρον εύρημα όλων όμως, είναι ότι αυτοί ακριβώς οι άνδρες έχουν επίσης υψηλή βαθμολογία προσωπικότητας σε αντικοινωνικά χαρακτηριστικά όπως η ψυχοπάθεια.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι οι άνδρες κάνουν κάτι τέτοιο όμως είναι σίγουρο ότι το κάνουν» δήλωσε ο καθηγητής Fox, ενώ προειδοποίησε ότι μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα. «Γνωρίζουμε ότι η αυτοπροβολή οδηγεί σε πολλά φοβερά πράγματα, όπως η κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές στις γυναίκες. Με την αυξανόμενη χρήση των κοινωνικών δικτύων, όλοι ανησυχούν περισσότερο με την εμφάνισή τους. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοπροβολή μπορεί να γίνει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους άνδρες, όπως και για τις γυναίκες».
πηγη athena.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]