ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ

Οδηγός για τις καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς μας κρατούν υγιείς και αποτελούν βασικό τρόπο πρόληψης χρόνιων ασθενειών. Οι παραπάνω λόγοι, τα καθιστούν μυστικό όπλο για μια υγιεινή διατροφή και ζωή. Κάθε φρούτο ή λαχανικό που έχει έντονο χρώμα, όπως ντομάτες κόκκινες ή πορτοκαλί καρότα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει όλες τις διατροφικές ουσίες που είναι σημαντικές για την υγεία. Ακολουθεί μία λίστα με όλες τις αντιοξειδωτικές τροφές, που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα.

Βιταμίνη Α

Αυτή η βιταμίνη βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και την εντερική λειτουργία, το αναπνευστικό και το ουροποιητικό σύστημα. Τη βιταμίνη Α, περιλαμβάνουν τροφές όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και το λάχανο.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία των κυττάρων από την αλλοίωση και βελτιώνει την απορρόφηση του σιδήρου και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Βοηθά επίσης, το ανοσοποιητικό σύστημα για να λειτουργήσει σωστά, και μπορεί να βρεθεί στα εσπεριδοειδή, τις φράουλες και τα ακτινίδια.

Βιταμίνη Ε

Αυτή η βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις, την πρόληψη των θρόμβων στο αίμα και προστατεύει τα κύτταρα. Περιέχεται κυρίως, σε προϊόντα ολικής άλεσης, το μπρόκολο, τους ξηρούς καρπούς και τα σπόρια.

Σελήνιο

Αυτό το βασικό μεταλλικό στοιχείο, όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε, παρέχει οξειδωτική προστασία και βοηθά στη ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Συνήθως βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα ψάρια και το κόκκινο κρέας, αλλά αν είστε χορτοφάγοι, μπορείτε επίσης να το εντοπίσετε και στα καρύδια.

Λυκοπένιο

Αυτή η ουσία δίνει κόκκινο χρώμα στα λαχανικά και τα φρούτα. Μελέτες δείχνουν ότι το λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και της ωχράς κηλίδας. Οι καλύτερες τροφές που περιέχουν λυκοπένιο είναι οι ντομάτες, το καρπούζι και τα βερίκοκα.

Λουτεΐνη

Αυτό το μέταλλο βρίσκεται συνήθως στα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά. Η λουτεΐνη μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών των ματιών και της ανάπτυξης καταρράκτη και παράλληλα, προστατεύει τα υγιή κύτταρα. Η λουτεΐνη μπορεί να βρεθεί στο ακτινίδιο, το μπρόκολο, το λάχανο και το σπανάκι.
 post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]