Εισβάλλει το Τμήμα Φορολογίας σε λογαριασμούς οφειλετών - Διαβάστε για ποιους ισχύει

Ένα στάδιο πριν από την κατάσχεση από το Τμήμα Φορολογίας, τα χρήματα 20 φορο-οφειλετών, ενώ με τη νέα χρονιά το μέτρο της κατάσχεσης χρημάτων από οφειλέτες θα εντατικοποιηθεί.


Όπως δήλωσε η αρχιφοροθέτης του Τμήματος Φορολογίας, Κλέλια Παπαδοπούλου, ήδη τα χρήματα αυτών των φορο-οφειλετών έχουν «παγώσει» και προχωρά η διαδικασία της κατάσχεσης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για τελεσίδικες υποθέσεις, διότι έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα που δικαιούνται να λάβουν οι φορο-οφειλέτες για να αποτρέψουν τη διαδικασία. Εξήγησε ότι αυτές οι υποθέσεις δεν αφορούν περιπτώσεις για τις οποίες υπήρξε συμβιβασμός και καταβάλλεται με δόσεις ο οφειλόμενος φόρος, αλλά για περιπτώσεις για τις οποίες οι φορολογούμενοι αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε ότι το μέτρο της κατάσχεσης χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορο-οφειλετών εφαρμόστηκε φέτος πιλοτικά και ότι με τη νέα χρονιά θα διευρυνθεί σημαντικά.

«Θα στέλλονται περισσότερες περιπτώσεις ανά εβδομάδα και όπου υπάρχει τραπεζικό υπόλοιπο στον λογαριασμό και υπάρχουν οφειλόμενοι φόροι θα κατάσχεται το ποσό αυτό έναντι των οφειλόμενων φόρων», αναφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο θα εντατικοποιηθεί με την νέα χρονιά σε οφειλέτες στο Τμήμα Φορολογίας πέραν των 5,000 Ευρώ
offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]