ΙΩΑΝΝΙΝΑ:LIVE Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ |ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ!

Ο Γιάννης Μπεχράκης φωτογράφος της χρονιάς για τον Guardian

Τον Έλληνα φωτογράφο του πρακτορείο Reuters, Γιάννη Μπεχράκη, επέλεξε ως φωτογράφο της χρονιάς η βρετανική εφημερίδα Guardian σημειώνοντας πως το 2015 κάλυψε δύο από τις πιο μεγάλες ιστορίες στην ΕΕ: την προσφυγική κρίση και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. "Καλύπτω ιστορίες προσφύγων και μεταναστών για πάνω από 25 χρόνια, αλλά φέτος ήταν διαφορετικά: οι μετανάστες αυτή τη φορά φθάνουν στην πατρίδα μου" είπε ο ίδιος ο φωτογράφος μιλώντας για τις εικόνες του που μετέφεραν το προσφυγικό πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη.
"Ένα ζευγάρι βάρκες έρχονταν κάθε βράδυ. Όλοι ήταν φοβισμένοι, επειδή δεν γνώριζαν πώς θα αντιδράσουν η αστυνομία και οι ντόπιοι. Οι φουσκωτές βάρκες συνέχισαν να έρχονται, ακόμα και όταν ο καιρός ήταν πολύ κακός. Η τουρκική ακτή είναι μόλις 4-5 μίλια" συνεχίζει. Ο Guardian συγκέντρωσε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του Μπεχράκη, όπως οι παρακάτω:


"Μια μέρα φωτογράφιζα ένα φουσκωτό να έρχεται, όταν παρατήρησα κίνηση στο νερό. Νόμιζα ότι κάποιος είχε πηδήξει στη θάλασσα. Εκανα ζούμ με το φακό και τότε είδα ένα πτερύγιο. Ένα δελφίνι πήδηξε σχεδόν μπροστά από τη σχεδία. Ήταν μια πραγματικά μαγική στιγμή. Ήταν σαν το δελφίνι δείχνει το δρόμο καλωσορίζοντας τους ανθρώπους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]