Άκου την Ιστορία Μου | Listen to My Story Φωτογραφικό Οδοιπορικό του «αλληλεγγύη-SolidarityNow» για την προσφυγική κρίση μέσα από τα social media


Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2015. Το “αλληλεγγύη–SolidarityNow” από σήμερα και για δύο μήνες, με τη συνεργασία του διεθνούς φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη, φωτίζει και φέρνει στο προσκήνιο ανθρώπους που ο καθένας έχει να μας διηγηθεί τη δική του ιστορία μέσα στο σκηνικό της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης. «Άκου την Ιστορία Μου| Listen to My Story» τιτλοφορείται αυτό το φωτογραφικό οδοιπορικό που εστιάζει το φακό του στους αθέατους πρωταγωνιστές του πρωτόγνωρου για τα Ευρωπαϊκά χρονικά, προσφυγικού/μεταναστευτικού φαινομένου. Και μας συστήνει 32 ανθρώπους, καταγράφοντας τις 32 μοναδικές τους ιστορίες. 
Ακούμε τις ιστορίες ανθρώπων που είναι πρόσφυγες, που είναι εθελοντές, που είναι ενεργοί πολίτες, που είναι άνθρωποι αλληλέγγυοι στο δράμα χιλιάδων απελπισμένων που φθάνουν στην Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι δικοί μας καθημερινοί «ήρωες». Είναι οι άνθρωποι που ελπίζουν, που τολμούν να ονειρεύονται όταν ο πόλεμος σαρώνει τα πάντα γύρω τους, που βρίσκουν το θάρρος να διεκδικήσουν τη ζωή τους, που γενναιόδωρα απλώνουν το χέρι για να βοηθήσουν, που ξέρουν να μοιραστούν ένα πιάτο φαγητό με χαμόγελο, που δίνουν ουσία στη λέξη Αλληλεγγύη.
«Σε μία εποχή ταραγμένη –με περισσότερους από 720.000 πρόσφυγες να έχουν φτάσει στην Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα- σε μία εποχή όπου οι πολιτικές της Ευρώπης είναι αδύναμες και φοβικές, μακριά από το όραμα της Ευρώπης των ανοιχτών συνόρων, της ελεύθερης διακίνησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης, θελήσαμε να εστιάσουμε στα πρόσωπα αυτής της εν εξελίξει κρίσης. Στους αληθινούς πρωταγωνιστές της. Που μιλούν με τη δική τους αλήθεια για αυτό που συμβαίνει», σημειώνει η Σοφία Ιωάννου, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Ανεύρεσης Πόρων του «αλληλεγγύη-SolidarityNow”. Και συνεχίζει: «Με δυνατές εικόνες-πορτραίτα, αφήνουμε τους ανθρώπους που είναι στην καρδιά των γεγονότων -είτε είναι πρόσφυγες, αλληλέγγυοι πολίτες, είτε εθελοντές και δημοτικοί εργαζόμενοι- να μας καταθέσουν τη δική τους ιστορία. Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε, να μην επιτρέψουμε τον εφησυχασμό, να πιέσουμε για άμεσες λύσεις».   
To «Άκου την Ιστορία μου|Listen to My Story» συστήνεται από σήμερα στο ευρύ κοινό, μέσα από το www.solidaritynow.org και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οργανισμού (Fb: SolidarityNow, Τwitter:@Solidarity_Now).
Μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γιώργου Μουτάφη, ταξιδεύουμε στη Λέσβο, τη Χίο, την Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, την Τήλο κι από εκεί στην Ειδομένη και πίσω πάλι στην Αθήνα. Ταξιδεύουμε εκεί που το #SolidarityNow στηρίζει σημαντικές οργανώσεις για να μπορέσουμε μαζί να προσφέρουμε στέγη, τροφή, ζεστά ρούχα, καθαρό πόσιμο νερό, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη στους ανθρώπους που φθάνουν μετά από ένα επικίνδυνο ταξίδι στη θάλασσα αναζητώντας ασφάλεια και διεκδικώντας το δικαίωμά τους να ζήσουν. 
#ΆκουτηνΙστορίαΜου #ListentoMyStory
Γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Ας τους ακούσουμε!



Το «αλληλεγγύη-Solidarity Now είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που ιδρύθηκε στη
ν Ελλάδα το 2013 με πρωτοβουλία του Open Society Foundations που συνεργάζονται για να βοηθήσουν αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Το «αλληλεγγύη-SolidarityNow» υποστηρίζει ομάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με προγράμματα και λειτουργεί Κέντρα Αλληλεγγύης, όπου μπορούν να απευθύνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες ιατρικές, νομικές κ.ά. Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των δέκα (10) εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που αφορούν τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του “αλληλεγγύη–SolidarityNow” απαρτίζουν:
Στέλιος Ζαββός, Πρόεδρος, Χρήστος Ροζάκης, Νίκος Αλιβιζάτος, Ευθύμιος Βιδάλης, Αρίστος Δοξιάδης, Τζένη Καβουνίδη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Πάνος Μαρινόπουλος, Μάνος Ματσαγγάνης, Καλυψώ Νομικού, Άννα Τριανταφυλλίδου 

Για πληροφορίες & συνεντεύξεις:
Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ανεύρεσης Πόρων/ τηλ. 210 677 2550, 6937 251997| sophia@solidaritynow.org

Ακολουθήστε μας!
WWW.solidaritynow.org
Fb: SolidarityNow
Twitter: @Solidarity_Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]