«X» αμένος ΠΑΣ!

Ένας κακός ΠΑΣ Γιάννινα και χαμένος… στη μετάφραση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έκλεισε με ιδανικό τρόπο το 2015, αφού το ξέσπασμα που χρειάζονταν δεν ήρθε ποτέ. Το τελικό 1-1 κόντρα στην ανώτερη Ξάνθη η οποία είχε τις διπλάσιες κλασικές ευκαιρίες από τους Γιαννιώτες, κρίνεται ικανοποιητικό για τον ΠΑΣ με βάση την εξέλιξη του ματς. Με πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσουκαλάς και αμφισβητήθηκε έντονα προηγήθηκαν οι Γιαννιώτες στο 49’, ισοφάρισε ο Χερέα (μία από τις αλλαγές του Λουτσέσκου που άλλαξαν το ματς) στο 82’. Δοκάρι με τον Καρυπίδη είχαν οι φιλοξενούμενοι που δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες απέναντι στο σύνολο του Γιάννη Πετράκη.

Έστω και έτσι, με αυτό το κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ο ΠΑΣ θα μπορούσε με το εύστοχο πέναλτι του Τσουκαλά να πάρει τη νίκη και να κάνει καλές γιορτές. Η Ξάνθη όμως δεν τα παράτησε και χάλασε με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια του ΠΑΣ, ο οποίος καλείται με αφορμή και την διακοπή λόγω των εορτών να σοβαρευτεί, να ανασυνταχθεί, γιατί το νέο έτος και το δίμηνο που έρχεται αναμένεται να καθορίσει εν πολλοί τους φετινούς του στόχους.

Η Ξάνθη σαφώς ανώτερη, κατάφερε και είχε την κατοχή και την εδαφική υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφυγε από τα Γιάννινα με έναν πολύ σημαντικό βαθμό, βυθίζοντας τον ΠΑΣ και πάλι στον προβληματισμό και τον σκεπτικισμό.

Η τακτική των προπονητών

Το 4-4-2 ήταν το σύστημα του ΠΑΣ από τον Γιάννη Πετράκη, με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Καρανίκα στην άμυνα. Τσουκαλάς και Γαρουφαλιάς ήταν τα δύο χαφ του άξονα με τους Ακόστα και Ηλιάδη να βγαίνουν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Μανιάς και Γιάκος κινήθηκαν στην επιθετική γραμμή.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τσέναμο στην εστία και Γουάλας, Καρυπίδης, Λισγάρας, Μπέρτος ήταν γραμμή άμυνας των φιλοξενούμενων, ενώ Φλίσκας και Λουσέρο αποτελούσαν το «τείχος» μπροστά από την αμυντική τετράδα. Νιέτο (αριστερά), Βασιλακάκης (άξονα) και Ράνος (δεξιά) ήταν η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Σολτάνι.

Το ματς 

Με πίεση ψηλά στο γήπεδο ξεκίνησε τον αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας μάλιστα καλή στιγμή στα 33 μόλις δευτερόλεπτα με τον Μανιά να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Η Ξάνθη ισορρόπησε μετά το 10λεπτο, κρατώντας με άνεση μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους, που έμειναν ακίνδυνοι για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Οι επελάσεις του Νιέτο από αριστερά έφεραν δύο επικίνδυνα γυρίσματα με τον Βελλίδη να μην αντιδρά καλά, ωστόσο οι Ακρίτες δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Η πιο απειλητική στιγμή για την Ξάνθη ήρθε στο 34’ με τον Καρυπίδη να πιάνει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά το κόρνερ του Λουσέρο και τον Βελλίδη να διώχνει τη μπάλα πάνω στο οριζόντιο δοκάρι, με το 0-0 να μην αλλάζει.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους Γιαννιώτες στο β’ μέρος, αφού ο Ηλιάδης κέρδισε πέναλτι από τον Γουάλας και ο Τσουκαλάς με εκτέλεση στο «παραθυράκι» δεν άφησε περιθώρια στον Τσέναμο. Από εκείνο το σημείο και εντεύθεν όμως, υπήρχε μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η Ξάνθη. Ο Λουτσέσκου πέρασε άμεσα στο χορτάρι τον Χερέα που έδωσε οντότητα στην επιθετική γραμμή της ομάδας του, η οποία από το 60’ και μετά κυριάρχησε.

Η δεύτερη αλλαγή του Λουτσέσκου (Ορφανίδης) λίγο έλειψε να σκοράρει στο 80’, όταν μετά από ωραία ανάπτυξη, ο Νιέτο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά ωστόσο ο Βελλίδης έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ορφανίδη από πολύ κοντά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο εξαιρετικός Νιέτο σέντραρε ξανά από το ίδιο σημείο, αυτή τη φορά ο Καπετάνος άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια και ο Χερέα έγραψε το 1-1.

Αν και οι Ακρίτες δεν δημιούργησαν άλλη πολύ καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Βελλίδη, υπήρχαν στιγμές που κυκλοφορούσαν πολύ όμορφα τη μπάλα, δείχνοντας πως θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη από τα Γιάννενα, ενώ ο ΠΑΣ αδυνατούσε να φανεί απειλητικός. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δικαίωμα να αισθάνονται αδικημένοι.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (Σαπαλίδης 81’), Μανιάς, Ηλιάδης (Λίλα 72’), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας (Κοζορώνης 90’+1’).

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (Χερέα 54’), Φλίσκας, Νιέτο, Λισγάρας, Καρυπίδης (Ορφανίδης 78’), Ράνος (Καπετάνος 68’).

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (Σαπαλίδης 81’), Μανιάς, Ηλιάδης (Λίλα 72’), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας (Κοζορώνης 90’+1’).

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (Χερέα 54’), Φλίσκας, Νιέτο, Λισγάρας, Καρυπίδης (Ορφανίδης 78’), Ράνος (Καπετάνος 68’).
πηγη Joinsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]