[Ηπειρος] Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο EPOQUE 20 -22 Μαΐου στα Γιάννενα.

Μια διετής πορεία έρευνας και εκπαίδευσης ολοκληρώνεται με το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο EPOQUE που διοργανώνεται στις 20 έως 22 Μαΐου στα Γιάννενα.

Αποτέλεσμα είναι η γέννηση ενός ευρωπαϊκού μεταπτυχιακού περιβαλλοντικού προγράμματος σπουδών – ENVIRONMENTAL PORTFOLIO.

Το Συνέδριο ενώνει 9 Πανεπιστήμια και περισσότερους από 70 φορείς. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Αυστραλία (Andy Blunden), τον Καναδά (Wolff Michael Roth), την Ιταλία (Emilio Balzano), τη Φιλανδία (Jarkko Lampiselka), το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Αχιλλέας Καμέας), την Αυστρία (Karin Kronika) και τη Μάλτα (Stefan Schaa) υποστηρίζουν το Συνέδριο και ανοίγουν τη διεθνή συζήτηση για το Περιβάλλον.

Ο αναπληρωτής πρύτανη Τριαντάφυλλος Αλμπάνης θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία και θα ενισχύσει τη συζήτηση γύρω από τα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα στη Μεσόγειο και τη Βαλτική. Ευρωπαίοι φοιτητές, με συντονιστές τους φοιτητές των Ιωαννίνων, θα συνομιλήσουν με πολιτικές και πολιτειακές αρχές των περιφερειών και των κοινοβουλίων των χωρών τους: η Στρατηγική Σύμπραξη EPOQUE επιδιώκει να επηρεάσει τις Ευρωπαϊκές πολιτικές στον τομέα του Περιβάλλοντος.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ι. Λεονάρδος, Π. Κασσωμένος, Α. Μπατιστάτου, Μ. Σύρρου, και Κ. Κώτσης, Κ. Γαβριλάκης) παρουσιάζουν εργασίες τους προωθώντας τα διασχολικά και διατμηματικά μεταπτυχιακά προγράμματα.

Οι συνάδελφοι του Π.Τ.Ν. με τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο (Π. Παγγέ, Θ. Ράπτης, Κ. Καραμήτρου, @fise group) και όλοι όσοι συμμετέχετε στις δράσεις και ανταλλαγές καλών πρακτικών επί σειρά ετών, ενδυναμώνετε τις συνεργασίες των Τμημάτων.

Εκπρόσωποι ερευνητικών ομάδων από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας (Α. Τρικαλίτη, Χ. Ρεκούμη), Θεσσαλονίκης (Χ. Πολάτογλου, Φ. Σέρογλου), Δυτικής Μακεδονίας (Α. Σπύρτου, Π. Παπαδοπούλου, Γ. Μαλανδράκης), Κρήτης (Μ. Καλογιαννάκης) κοινοποιούν τα ερευνητικά τους πορίσματα και ανταλλάσσουν καλές πρακτικές.

Μια μεγάλη κοινότητα των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Φορέων διαχείρισης Βιοτόπων εκπροσωπείται επάξια στο Συνέδριο. Η ΕΛΕΠΑΠ και η Action Aid ενώνουν τις καλές στρατηγικές ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης εθελοντών. Σχολικοί Σύμβουλοι, Νέοι ερευνητές και Σχολεία παρεμβαίνουν στις δράσεις του Συνεδρίου.

Το σημαντικότερο είναι ότι στο Συνέδριο αναπτύσσονται 7 διαδραστικά, καινοτομικά εργαστήρια για
·       τη φτώχεια, μέσω της τεχνικής του θεάτρου του καταπιεσμένου (@fise group),
·       το αειφόρο σχολείο (Ελληνικό Αειφόρο Σχολείο),
·       τους Βιοτόπους (Συνεδρία Αφίσας) και
·       πειράματα σε σχέση με το περιβάλλον (Physics Partizani).
- To Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι πραγματοποιούν εργαστήρια με νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αξιοποίηση πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης για τα περιβαλλοντικά θέματα.
       - Τέλος η Ιατρική Σχολή εισάγει στη συζήτηση το ζήτημα της ασθένειας σε σχέση με το περιβάλλον με ένα εντελώς πρωτότυπο εργαστήριο.
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
http://goo.gl/forms/c1f059eciN
ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]