Αδειες πανελλαδικής εμβέλειας: Στις 14 κληρώνουν οι τελικές υποψηφιότητες

Την ίδια ώρα, πολύ αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Mega στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν έχει καταθέσει τραπεζική ενημερότητα...
Ήδη σε 10 έχει μειωθεί ο αριθμός των υποψήφιων καναλιών που θα διεκδικήσουν τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, μετά την απόφαση του Λ. Κρέτσου να θέσει εκτός διαδικασίας το ΑΡΤ TV, ιδιοκτησίας Γιώργου Καρατζαφέρη, αφού δεν είχε καταβάλει καν το σχετικό παράβολο, ύψους 30.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, πολύ αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Mega στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν έχει καταθέσει τραπεζική ενημερότητα. Αυτό σημαίνει ότι το κανάλι έχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ απορίας άξιο είναι εάν εμφανίζει και άλλα προβλήματα στα οικονομικά του στοιχεία, καθώς είναι γνωστό ότι έχει υψηλές οφειλές σε προμηθευτές, σε συνδρομές, αλλά και στους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλει δεδουλευμένα από τον Απρίλιο. Με αυτά τα δεδομένα, οι φάκελοι που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, θα είναι μάξιμουμ 9, από τους αρχικούς 11.

Ο ακριβής αριθμός, αλλά και οι λόγοι των όποιων απορρίψεων θα γίνουν γνωστά την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουλίου, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο έλεγχος προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προκειμένου να διαπιστωθεί οι υποψήφιοι διαθέτουν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις από τον νόμο. Μεταξύ άλλων, ενημερότητες από την εφορία, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, εγγυητική επιστολή από τράπεζα για το υπόλοιπο του μετοχικού κεφαλαίου εάν είναι κάτω των 8 εκατ. ευρώ, αριθμό απασχολούμενου προσωπικού, τεχνικές προδιαγραφές εξοπλισμού, διαφάνεια μετοχικού κεφαλαίου, τυχόν καταδίκες για ατιμωτικά αδικήματα κ.λπ.

Οι υποψηφιότητες επιτρέπουν την εξαγωγή κάποιων πρώτων συμπερασμάτων.

* Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη φαίνεται ότι συμμετέχει στον διαγωνισμό με τρία σχήματα: το Star Channel, το αμφίβολο Mega, αλλά και το νέο σχήμα «Ανεξάρτητος Πάροχος". Δεδομένου ότι οι άδειες είναι μόνο 4, θα πρέπει να υπάρξει προσοχή μπροστά στον κίνδυνο συγκέντρωσης.

* Ο κίνδυνος να μεταφερθεί η αντιπαλότητα -αν όχι τίποτα χειρότερο- των ποδοσφαιρικών ΠΑΕ στον τηλεοπτικό χάρτη είναι υπαρκτός: οι υποψηφιότητες ΠΑΟ - Αλαφούζου - ΣΚΑΪ, Ολυμπιακού - Μαρινάκη - Alter Ego και ΠΑΟΚ - Σαββίδη - Dimera δείχνουν ότι όλες οι μεγάλες ομάδες διεκδικούν το... κανάλι τους.



Ποια είναι τα 10 σχήματα που διεκδικούν τις 4 άδειες
Έξι παλιοί επιχειρηματίες της τηλεόρασης και τέσσερις νέοι παίκτες διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, με συνολικά δέκα φακέλους υποψηφιότητας, μετά τον αποκλεισμό του ΑΡΤ TV του Γ. Καρατζαφέρη. Πρόκειται για τους εξής:

Ήδη λειτουργούντες σταθμοί

1. ΣΚΑΪ TV Τον φάκελο κατέθεσε η εταιρεία «Ειδήσεις ντοτ κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης». Τον φάκελο υπογράφει ο μέτοχος Ιωάννης Αλαφούζος.

2. Star Εταιρεία «Νέα Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία». Τον τηλεοπτικό σταθμό ελέγχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

3. ΑΝΤ1 «Antenna TV Α.Ε.». Μέτοχος του σταθμού η οικογένεια Μ. Κυριακού.

4. Alpha «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.». Ελέγχεται από τον Δημήτρη Κοντομηνά.

5. Έψιλον «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. - EpsilonTV» του επιχειρηματία Φιλ. Βρυώνη.

6. Mega Για το κανάλι των εκδοτών Γ. Μπόμπολα, Στ. Ψυχάρη και συμφερόντων Βαρδινογιάννη «Τηλέτυπος Α.Ε. - Mega Channel» υπογράφει ο πρόεδρος Σταύρος Ψυχάρης.

City News ΑRΤ TV Η εταιρεία «City News ΑRΤ TV» ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη και απορρίφθηκε.

Νέα επιχειρηματικά σχήματα

7. Ευ. Μαρινάκης - Alter ego Ο εφοπλιστής κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας με την εταιρεία «Άλτερ Έγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία».

8. Ιβάν Σαββίδης - Dimera Ο επιχειρηματίας από τη Ρωσία βρίσκεται πίσω από την εταιρεία «Dimera Media Investments Limited» με έδρα την Κύπρο.

9. Ι.Β. Καλογρίτσας (υιός) Με την εταιρεία «Ιωάννης - Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό ο γιος του επιχειρηματία και κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα.

10. Ανεξάρτητος Πάροχος Η εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία», επίσης με έδρα στην Κύπρο. Μέτοχός της εμφανίζεται η κυπριακή SNP Southeast Network Public Limited. Ο βασικός της μέτοχος εμφανίζεται ως μέτοχος και σε εξωχώριες εταιρείες του Ομίλου Βαρδινογιάννη.

Α.Γ.Ν.// Αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]