Καλοκαίρι 2016 Αφιέρωμα στη Χαλκιδική

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική, αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό τουριστικό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Είναι ευρέως γνωστή για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, τις εντυπωσιακές χερσονήσους της, τις μοναδικές της παραλίες με τη χρυσαφένια άμμο, αλλά και τη φυσική της ομορφιά με τα πυκνά πευκοδάση. Η Χαλκιδική ουσιαστικά αποτελείται από τα γνωστά «τρία πόδια» της: Την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος (Άθως). Άλλωστε, όπως λένε και οι βορειοελλαδίτες «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρουν καθώς την τιμούν εδώ και δεκαετίες, πράγμα όχι τυχαίο καθώς η Χαλκιδική είναι ένας προορισμός για κάθε τύπο διακοπών. Είτε για παραλία, είτε για βουνό, για ήσυχες αποδράσεις ή για διασκέδαση στα δεκάδες beach bars της, για premium διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και σε μικρά καταλύματα και μέσα στις πολλές και διαφορετικές προτάσεις που έχει κανείς για να επιλέξει στα 2 πρώτα «πόδια», υπάρχει πάντα και το τρίτο, τελείως διαφορετικό, το πόδι στο οποίο βρίσκεται το Άγιο Όρος, με την μοναδική αρχιτεκτονική, τους σπάνιους θησαυρούς που υπάρχουν στις μονές του, αλλά και την ακατέργαστη φυσική ομορφιά και τη γαλήνη που προσφέρει.



Παραλίες
Κασσάνδρα

Καλλιθέα: Παραλία με λευκή άμμο, οργανωμένη με μερικά από τα διασημότερα beach bars της Χαλκιδικής. Σήμα κατατεθέν της ο πευκόφυτος βράχος της.

Άφυτος: Προτείνεται για στιγμές χαλάρωσης (σε αντίθεση με την Καλλιθέα). Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα σε οργανωμένο περιβάλλον με φόντο γαλάζια νερά.

Ποσείδι: Θεωρείται ίσως η πιο εντυπωσιακή από τις παραλίες της Κασσάνδρας. Με εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα και water sports για τους φίλους του είδους. Η «μύτη του Ποσειδίου» αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της το οποίο είναι ένα αμμώδες ακρωτήρι μήκους ενός χιλιομέτρου.

Γλαρόκαβος: Πρόκειται για σημείο ιδανικό για δέσιμο σκάφους (για όσους αρέσκονται στις θαλάσσιες βόλτες). Το όνομά του προέρχεται από τον ομόνυμο φυσικό όρμο και τα νερά του είναι σχετικά ρηχά. Για στιγμές διασκέδασης υπάρχει και το ομόνυμο Beach Bar.

Σιθωνία

Νικήτη: Παραλία γεμάτη bars και εστιατόρια, απο τις πιο πολυσύχναστες της Χαλκιδικής. Εκεί βρίσκεται και το παλαιότερο camping της Σιθωνίας.

Καβουρότρυπες: Μέρος με αίσθηση εξωτική. Για βουτιές πάνω από βράχια και θέα το καταπράσινο των πεύκων, σε γαλαζοπράσινα νερά που συνδυάζονται υπέροχα με τη λευκή άμμο. Στην παραλία αυτή μπορείτε να θαυμάσετε και τη γοργόνα, σκαλισμένη πάνω σε βράχο που αποτελεί εμβληματικό αξιοθέατό της.

Καλαμίτσι: Στην άκρη της Σιθωνίας, έχοντας θέα προς το Αιγαίο, υπάρχει ένα από τα πιο οργανωμένα camping της Χαλκιδικής, ενώ η παραλία θεωρείται από τις πιο τουριστικές, πεντακάθαρη και με μεγάλο κύμα.

Βουρβουρού: Παραλία με οικογενειακό προφιλ. Με πολλά οργανωμένα σημεία και πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα κοντά της.

Που θα φάτε
Το Ελληνικόν (Χανιώτη): Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στα καλύτερά της! Από τις καλύτερες επιλογές για ψαροφαγία σε συνδυασμό με τσίπουρο και εκλεκτούς μεζέδες σε ζεστό, οικογενειακό περιβάλλον.


Ouzerie (Σάνη): Φρέσκα ψάρια σε εκπληκτική τοποθεσία με θέα ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και άριστο service.

Ammos Restaurant (Σάνη): Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό αλλά και βραδυνό δίπλα στη θάλασσα. Μεσογειακές γεύσεις, ζεστό περιβάλλον και εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Εστιατόριο Κρητικός (Ουρανούπολη): Εξαιρετικό ψάρι, περίτεχνα μαγειρεμένο και μεγάλη λίστα κρασιών για τους λάτρεις του είδους.

Bakalis (Πευκοχώρι): Υπέροχα θαλασσινά σε περιποιημένα πιάτα, φιλικό περιβάλλον και οικονομικές τιμές.

Τζίτζικας (Πόρτο Κουφό): Χαμόγελο και υπέροχη θέα με θαλασσινούς μεζέδες στο μενού για όσους επισκεφθούν το Πόρτο Κουφό.

Αίθριο (Καλλιθέα): Με ιστορία 24 ετών, το Αίθριο είναι ένα μεζεδοπωλείο με οικογενειακή ατμόσφαιρα και διάθεση. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε τα μελιτζανομπουρεκάκια του.

Thalassa (Φούρκα): Κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, για φρέσκο ψάρι και υπέροχες γευστικές προτάσεις με βάση τα θαλασσινά.

Διαμαντής (Σίβηρη): Από τα πιο παλιά παραδοσιακά εστιατόρια, με ιστορία από το 1938 ο Διαμαντής αποτελεί μια από τις πιο γνωστές προτάσεις για φρέσκο ψάρι στη Χαλκιδική. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς και τα θαλασσινά του, καραβίδες, αστακό αλλά και βασιλικό καβούρι ενώ και οι επιλογές ελληνικών κρασιών είναι πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες!
 tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]