34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας 18 χορωδίες απο όλο τον κόσμο μέχρι και αύριο στην πόλη!



Πολλές και ποικίλες οι εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία-
Συμμετέχουν 18 Χορωδίες και περίπου 700 χορωδοί, από 9 διαφορετικές χώρες-
Στο Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης η τελετή λήξης, την Κυριακή
Στους ρυθμούς του 34ου χορωδιακού Φεστιβάλ κινείται η Πρέβεζα μετά και την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε γιορτινό κλίμα και με μηνύματα συναδέλφωσης των λαών στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» που διοργανώνει η Χορωδία Πρέβεζας «ΑΡΜΟΝΙΑ» και στηρίζεται από περιφέρεια, Δήμο, Ιερά Μητρόπολη, Επιμελητήριο και μια σειρά από άλλους φορείς και επαγγελματίες της πόλης. Νωρίς την Πέμπτη το απόγευμα έγινε η υποδοχή των χορωδιών, ενώ στην συνέχεια οι αποστολές κάνοντας παρέλαση στους δρόμους της πόλης κατέληξαν στο Δημοτικό Κηποθέατρο για την έναρξη. 18 Χορωδίες και περίπου 700 χορωδοί από 9 διαφορετικές χώρες Ρουμανία, Τσεχία, Σερβία, Μολδαβία, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Βουλγαρία και Ελλάδα βρίσκονται στην πόλη μας για το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ διεξάγετε και ο 22ος Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής. Σε διάφορα σημεία της πόλης μέχρι και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις. Τις χορωδίες στο Δημοτικό Κηποθέατρο καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και ο Γ.Γ της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Ιωανίκιος Μπίλιας ευχόμενοι παράλληλα καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ.

Την έναρξη του χορωδιακού Φεστιβάλ κήρυξε ο Πρόεδρος της Χορωδίας Αρμονίας Απόστολος Αντωνίου ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για να φτάσει το Φεστιβάλ στα 34 χρόνια ζωής, ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από τα βεγγαλικά. Στη συνέχεια έντεκα χορωδιακά σχήματα ανέβηκαν με τη σειρά στη σκηνή του Κηποθεάτρου, χαρίζοντας στους παρευρισκομένους μοναδικό θέαμα. Στην τελετή έναρξης μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φραγκούλης ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Κώστα Ματέρης περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Να θυμίσουμε ότι εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με φολκλόρ ρεπερτόριο, street performances, συναυλία θρησκευτικής μουσικής κ.α.Ειδικότερα την Παρασκευή το βράδυ η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και συναυλία μπροστά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Αύριο Σάββατο θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Το βράδυ και συγκεκριμένα στις 9:30 θα γίνουν δύο συναυλίες, η μία χορωδιακής μουσικής στην πλατεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και η δεύτερη φολκλορικής χορωδιακής μουσικής, στο Κάστρο του Παντοκράτορα.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την τελετή λήξης στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, στις 9:30 το βράδυ.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]