Ν. Φίλης : Καταργεί το άριστα 9 ως κριτήριο για τις υποτροφίες του ΙΚΥ

Νέα τροπολογία του Νίκου Φιλή στην Βουλή  φαίνεται  ότι μειώνει κάτω από το 9 – που ήταν μέχρι τώρα- τα βαθμολογικά κριτήρια για τη χορήγηση υποτροφίας από το ΙΚΥ, βάζοντας ως «ταβάνι» το «λίαν καλώς», δηλαδή από 6,5 και άνω.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε πρόκληση το αστρονομικό ποσό των 60.000.000 ευρώ των συγγραμμάτων των Πανεπιστημίων που διανέμονται ετησίως δωρεάν σε προπτυχιακούς φοιτητές.Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας προς ψήφιση στη Βουλή, καθιερώνει εξονυχιστικούς ελέγχους στην κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από δύο αρμόδιες επιτροπές.Επιπλέον, θεσπίζει νέα αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές που αφ’ ενός θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση και αφ’ ετέρου θα εξασφαλίζουν ποιοτικά συγγράμματα για τους φοιτητές.

«Σκοπός μας», είπε ο κος Φίλης, «είναι το ποσό που θα εξοικονομήσουμε να διατεθεί στη φοιτητική μέριμνα».

Σε γενικές γραμμές η πολυτροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, αφορά σε ρυθμίσεις θεμάτων προκηρύξεων και εκλογής Καθηγητών των Α.Ε.Ι., συμπληρωματικές ρυθμίσεις για τα μη αυτοδύναμα Τμήματα των Α.Ε.Ι., ρυθμίσεις για τα συγγράμματα των Α.Ε.Ι., ρυθμίσεις για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, λήξη της κατά παράταση θητείας των γραμματέων των Α.Ε.Ι.  αλλά και ρυθμίσεις θεμάτων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
 rizopoulopost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]