ΙΩΑΝΝΙΝΑ:LIVE Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ |ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ!

Σε κλίμα ενθουσιασμού η συνέλευση- εκδήλωση λήξης των φετινών μαθημάτων αλληλεγγύης απο το ΠΑΜΕ

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η συνέλευση- εκδήλωση λήξης των φετινών μαθημάτων αλληλεγγύης που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Παραβρέθηκαν  καθηγητές,  μαθητές  και γονείς μαθητών των μαθημάτων αλληλεγγύης στα Γιάννενα.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Τάσος Τόκας, υπεύθυνος από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την οργάνωση των μαθημάτων, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση των μαθημάτων και ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο.
Στο πλαίσιο του απολογισμού για την φετινή χρονιά, ανέφερε ότι «από την αρχή της σχολικής χρονιάς περισσότεροι από 85 μαθητές όλων των βαθμίδων δέχτηκαν  ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική βοήθεια από 30 εκπαιδευτικούς». Εκπαιδευτική βοήθεια, που δεν θα ήταν απαραίτητη για κανένα παιδί, αν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις και το κράτος, σε αγαστή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, δεν υποχρηματοδοτούσαν και υποβάθμιζαν το δημόσιο σχολείο,  σπρώχνοντας χιλιάδες μαθητές στα νύχια των μεγαλοφροντιστηριαρχών. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε ήταν και τα εμπόδια που έβαλε η Δημοτική Αρχή και στελέχη της εκπαίδευσης, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραχωρήσουν χώρους για τη λειτουργία των Μαθημάτων Αλληλεγγύης. Σε αυτή τη βάση αντιμετωπίσαμε δυσκολία να στηθούν τμήματα σε περισσότερες λαϊκές γειτονιές,  αντιμετωπίσαμε ελλείψεις σε υλικά κ.ά. Παρόλα αυτά με την αποφασιστική συμβολή των εκπαιδευτικών και την ηθική στήριξη των γονιών τα μαθήματα έγιναν και πάλι πραγματικότητα, στηρίζοντας δεκάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, χωρίς όρους και οικονομικές προϋποθέσεις.
Οι εκπαιδευτικοί των μαθημάτων αλληλεγγύης εξέφρασαν τις ευχαριστίες προς τα ταξικά σωματεία των Ιωαννίνων που τους έδωσαν την ευκαιρία να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη σ’ αυτή τη δύσκολη για το λαό μας περίοδο. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι «μας δόθηκε η  δυνατότητα να «αμοιβόμαστε» καθημερινά από τη φρεσκάδα και το χαμόγελο των παιδιών που υποστηρίζουμε. «Εισπράξαμε σεβασμό από γονείς εργάτες σε αντίθεση με την απαξίωση που εισπράττουμε από την πολιτεία».
Γονείς που παρευρέθηκαν, χαιρέτισαν  την πρωτοβουλία αλληλεγγύης των ταξικών σωματείων, η οποία έχει δώσει –όπως είπαν - ανάσα σε δεκάδες λαϊκές οικογένειες της πόλης.  «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους εκπαιδευτικούς των Μαθημάτων Αλληλεγγύης, γιατί στις σημερινές δύσκολες για τις οικογένειές μας συνθήκες, αντέδρασαν ως πραγματικοί ΔΑΣΚΑΛΟΙ, χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια.»
Τέλος εκ μέρους των σωματείων του ΠΑΜΕ ο Σωτήρης Μανούσης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στα μαθήματα. Μετέφερε τη δέσμευση, ότι από τη νέα χρονιά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν έγκαιρα και με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις, με δεδομένη την ουσιαστική στήριξη που μπορεί να παρέχει το ΕΚΙ στο οποίο πλειοψηφούν πλέον στη διοίκηση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Κλείνοντας απεύθυνε κάλεσμα σε δασκάλους, καθηγητές, γονείς, μαθητές, εργάτες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, χώρο μόρφωσης, αφού η αντιλαϊκή επίθεση συνολικά θα συνεχιστεί. Να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στον αγώνα και τη διεκδίκηση πραγματικά Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, για αξιοπρεπείς υποδομές στα σχολεία, για την κάλυψη όλων των κενών με εκπαιδευτικούς, για περιεχόμενο μόρφωσης που θ’ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και του λαού. Ώστε κανένα παιδί να μην πετιέται έξω από την εκπαίδευση και  κανένας εκπαιδευτικός να μην μένει στην ανεργία.

Τέλος σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δόθηκε αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους στα Μαθήματα Αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ και  ανανεώθηκε το ραντεβού για το Σεπτέμβρη. Ανακοινώθηκε ότι θα ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ μαθήματα για την Γ΄Λυκείου και έγινε κάλεσμα σε γονείς και μαθητές να έρθουν σε επαφή από τώρα με το ΠΑΜΕ ώστε από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη να ξεκινήσουν, ορμητικά και αγωνιστικά, για 3η συνεχόμενη χρονιά, τα τμήματα των Μαθημάτων Αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2016-17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]