Στη Βουλή ο εκλογικός νόμος - Αναταράξεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Αναταράξεις φέρνει στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει την απλή αναλογική σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, η ΔΗΜΑΡ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, με αφορμή «απαξιωτικές δηλώσεις», όπως αναφέρει, του Δημήτρη Κρεμαστινού για τον πρόεδρο του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλο, σχετικά με την διαφοροποίησή του και την υποστήριξη της πρότασης της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο. Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δήλωση του κ. Κρεμαστινού και απευθύνεται στον κ. Κεγκέρογλου για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.
Ο κ. Κρεμαστινός, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, δήλωσε πως «δεν θα μας επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο» και επιτιθέμενος στον κ. Θεοχαρόπουλο, είπε ότι έγινε βουλευτής από ψήφους του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια. «Αν ξαναβγεί βουλευτής, να μου στείλετε τηλεγράφημα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κρεμαστινός υποστήριξε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα του έχει ιστορία 30 χρόνων, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα του 0,1% και του 0,2%.
Υπενθυμίζεται ότι ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλος (που είναι και το μόνο στέλεχος του κόμματος που έχει εκλεγεί βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη), θα στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς η ΔΗΜΑΡ, με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, αποφάσισε ότι «η θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών θα υποστηριχθεί καθώς αποτελεί θέση μας».

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Περισσότερα αυτά που μας ενώνουν»
Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος
της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, επέλεξε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά και να χαμηλώσει τους τόνους. Σε δηλώσεις που έκανε στον Σκάι ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «αυτά που μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ περισσότερα από αυτά στα οποία έχουμε διαφορετικές απόψεις» και επανέλαβε ότι η υποστήριξη της απλής αναλογικής είναι πάγια θέση του κόμματός του και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προάγγελο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ ή υπουργοποίησής του.
«Εμείς πάμε να φτιάξουμε τη δική μας μεγάλη παράταξη» επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ πρόσθεσε: «Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε δεκανίκι του ενός και του άλλου».
Απαντώντας στις ειρωνικές δηλώσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού σε βάρος του είπε ότι «από τον Σεπτέμβριο που συνεστήθη η Δημοκρατική Συμπαράταξη σταμάτησε η καθοδική πορεία των δυο κομμάτων».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]