Πώς θα αποφύγετε το φαγητό απ' έξω;
Σας τυχαίνει συχνά λόγω εργασίας και έλλειψης χρόνου να παραλείπετε γεύματα και να τρώτε «στο πόδι» κάτι έτοιμο; Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, σκεφτείτε πως δεν απαιτείται πολύς χρόνος για να φάτε σωστά. Μερικά από τα πιο απλά γεύματα, μπορούν να είναι γευστικότατα και θρεπτικότατα.
Για να μπορείτε να μαγειρέψετε, το Α και το Ω είναι να έχετε τα υλικά. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό, το ψυγείο και ο καταψύκτης σας, να είναι κατάλληλα οργανωμένα και εφοδιασμένα.
Διατηρείτε στο ψυγείο: Μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών, μουστάρδα, αυγά, κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών, τυρί ένταμ σε φέτες, τυρί φέτα, μερικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, προ-μαγειρεμένο φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας, προμαγειρεμένα ζυμαρικά ολικής άλεσης, πατάτες και μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών.
Φυλάξτε στην κατάψυξη: Φιλέτα ψαριού (τα οποία μπορούν πανεύκολα να βραστούν ή να μαγειρευτούν στο γκριλ), στήθος κοτόπουλου, φρεσκοκατεψυγμένα λαχανικά (π.χ. κρεμμύδια, πιπεριές όλων των αποχρώσεων, καλαμπόκι, αρακά), σέλινο, πράσο και φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό και άνηθο. Τα κατεψυγμένα λαχανικά διατηρούν τη γεύση και το άρωμά τους αναλλοίωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς και τα θρεπτικά συστατικά τους.
Επίσης, καταψύξτε σε δοχεία τροφίμων γεύματα που μαγειρέψατε σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια συνήθεια που μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου και ποσότητας φαγητού. Καλό είναι πάνω στο πακέτο να γράφετε την ημερομηνία ετοιμασίας του γεύματος και το περιεχόμενό του, ούτως ώστε να χρησιμοποιείτε κατά προτεραιότητα τα παλαιότερα σε προετοιμασία πακέτα.
Φροντίστε να έχετε στα ντουλάπια σας: Αλεύρι, ζάχαρη, βότανα και μπαχαρικά, ελαιόλαδο, ξίδι μπαλσάμικο, αλάτι, μερικά κονσερβοποιημένα φαγητά (π.χ. φασόλια, ντομάτες, ελιές, μανιτάρια) [Προσοχή! Ελέγχετε πάντα την ποσότητα του άλατος στις κονσέρβες - πρέπει να είναι μικρότερη από 0,5 γραμμάρια νάτριο ανά 100 γραμμάρια φαγητού]. Επιπλέον, ζυμαρικά ολικής άλεσης, ρύζι μπασμάτι, φασόλια και άλλα όσπρια.
stogiatro.gr
Για να μπορείτε να μαγειρέψετε, το Α και το Ω είναι να έχετε τα υλικά. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό, το ψυγείο και ο καταψύκτης σας, να είναι κατάλληλα οργανωμένα και εφοδιασμένα.
Διατηρείτε στο ψυγείο: Μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών, μουστάρδα, αυγά, κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών, τυρί ένταμ σε φέτες, τυρί φέτα, μερικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, προ-μαγειρεμένο φιλέτο κοτόπουλου ή γαλοπούλας, προμαγειρεμένα ζυμαρικά ολικής άλεσης, πατάτες και μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών.
Φυλάξτε στην κατάψυξη: Φιλέτα ψαριού (τα οποία μπορούν πανεύκολα να βραστούν ή να μαγειρευτούν στο γκριλ), στήθος κοτόπουλου, φρεσκοκατεψυγμένα λαχανικά (π.χ. κρεμμύδια, πιπεριές όλων των αποχρώσεων, καλαμπόκι, αρακά), σέλινο, πράσο και φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό και άνηθο. Τα κατεψυγμένα λαχανικά διατηρούν τη γεύση και το άρωμά τους αναλλοίωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς και τα θρεπτικά συστατικά τους.
Επίσης, καταψύξτε σε δοχεία τροφίμων γεύματα που μαγειρέψατε σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια συνήθεια που μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου και ποσότητας φαγητού. Καλό είναι πάνω στο πακέτο να γράφετε την ημερομηνία ετοιμασίας του γεύματος και το περιεχόμενό του, ούτως ώστε να χρησιμοποιείτε κατά προτεραιότητα τα παλαιότερα σε προετοιμασία πακέτα.
Φροντίστε να έχετε στα ντουλάπια σας: Αλεύρι, ζάχαρη, βότανα και μπαχαρικά, ελαιόλαδο, ξίδι μπαλσάμικο, αλάτι, μερικά κονσερβοποιημένα φαγητά (π.χ. φασόλια, ντομάτες, ελιές, μανιτάρια) [Προσοχή! Ελέγχετε πάντα την ποσότητα του άλατος στις κονσέρβες - πρέπει να είναι μικρότερη από 0,5 γραμμάρια νάτριο ανά 100 γραμμάρια φαγητού]. Επιπλέον, ζυμαρικά ολικής άλεσης, ρύζι μπασμάτι, φασόλια και άλλα όσπρια.
stogiatro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.