Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας για την παρέμβαση της Διοικησης στην διαδιακσία της αξιολόγησης

Σε μια ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και σε μια προσπάθεια χειραγώγησης κι εκφοβισμού του προσωπικού προχώρησε η διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση του Νοσοκομείου, σε πλήρη σύμπνοια με τους διευθυντές που η ίδια έχει τοποθετήσει, την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 κι ενώ είναι σε εξέλιξη η απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κι η ΠΟΕΔΗΝ και που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του Νοσοκομείου.
Ο Διοικητής «κάλεσε» στο αμφιθέατρο τους προϊσταμένους όλων των τμημάτων και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου για να τους «εξηγήσει» πόσο καλή είναι αυτή η αξιολόγηση και πόσο «κρίσιμο» είναι να γίνει! Στο ίδιο ύφος ακολούθησαν και οι λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες ξεχνώντας πως είναι κι οι ίδιοι εργαζόμενοι και συνάδελφοι.
Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που δουλεύουν σε βάρδιες είναι απλήρωτοι για βάρδιες, νυχτερινά, Κυριακές, αργίες και υπερωρίες όλο το 2017, απλήρωτοι για δεδουλευμένα του 2013, του 2012, του 2008-2009, η διοίκηση επιλέγει να ασχοληθεί με την «αξιολόγηση» του προσωπικού, υπακούοντας τυφλά στους πολιτικούς της προϊσταμένους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του Νοσοκομείου να αγνοήσουν τις «συμβουλές» τους και να συνεχίσουν να φέρνουν μαζικά τα φύλλα αξιολόγησης στο Σύλλογο Εργαζομένων του! Οι  εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα ποιο είναι το συμφέρον τους και δεν χρειάζονται τις  «φιλικές» συμβουλές τους, γιατί εκτός απ’ τα λόγια υπάρχουν και τα μνημόνια που καθορίζουν το πλαίσιο της πολιτικής τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του Νοσοκομείου να συνεχίσουμε τον αγώνα και να αντισταθούμε σε κάθε επιχείρηση χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού!
Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και της διοίκησης να υλοποιήσουν την «ατομική» αξιολόγηση του προσωπικού. Ένας από τους στόχους τους είναι να φορτώσουν στην πλάτη των εργαζόμενων τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και να αποδείξουν ότι για όλα ευθύνονται οι «άχρηστοι», οι «τεμπέληδες» δημόσιοι υπάλληλοι και πιο συγκεκριμένα όσοι βαθμολογηθούν ως «ανεπαρκείς» και «ακατάλληλοι»
Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε η «στοχοθεσία» προχωρά, ούτε η «αξιολόγηση δομών» ούτε οι κρίσεις διευθυντών και προϊσταμένων. Μάλιστα στην προκήρυξη για τις κρίσεις των Γενικών Διευθυντών που μόλις πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας, η ατομική αξιολόγηση εξαιρείται! Ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης, αυτή η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ να «προχωρήσει» οπωσδήποτε τις διαδικασίες της αξιολόγησης και της υποχρεωτικής κινητικότητας.
Η «αξιολόγηση» που θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει έχει τον ίδιο στόχο με αυτή του Μητσοτάκη: να δημιουργήσει ένα μικρό κι ευέλικτο κράτος, να προωθήσει τα «δικά» τους παιδιά μέσω των συνεντεύξεων, να «κλείσει» δομές και τμήματα, να «στείλει» σε αναμορφωτήριο, να «στείλει» με υποχρεωτική κινητικότητα εργαζόμενους μακριά από τα σπίτια τους ενώ ταυτόχρονα καινοτομεί κάνοντας νόμο πρώτη φορά την «κουκούλα» καλώντας τους εργαζόμενους να «βαθμολογήσουν» ανώνυμα τους προϊσταμένους τους – κι αυτό το ονομάζει «δημοκρατία».
 Μια αξιολόγηση που θα την «κάνουν» οι μόνιμα τοποθετημένοι κι όχι κριμένοι προϊστάμενοι και διευθυντές. Μια «αξιολόγηση» που δέχεται όλο το προηγούμενο μνημονιακό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο για το δημόσιο, των οριζόντιων περικοπών οργανικών θέσεων και προϋπολογισμών, το μη-προσλήψεων προσωπικού προχωρώντας το ένα βήμα πιο πέρα.
Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε!
Παραδίδουμε τα φύλλα «αξιολόγησης» στον Σύλλογο Εργαζομένων
Κανένας δεν «αξιολογεί» ούτε τον προϊστάμενο του ούτε τον υφιστάμενο του
Δεν συμμετέχουμε ούτε υπογράφουμε φύλλα «αξιολόγησης» και την «συμβουλευτική συνέντευξη» από κανένα προϊστάμενο «αξιολογητή».
Δεν συμμετέχουμε στις ολομέλειες τμήματος/διεύθυνσης.
Παλεύουμε για ένα Δημόσιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων του λαού και της κοινωνίας!
Παλεύουμε για ένα Δημόσιο μακριά από αυτό που ονειρεύεται η κυβέρνηση, η τρόικα, η ΕΕ, το ΔΝΤ.
Παλεύουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για μισθούς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία και την πρόνοια.
Παλεύουμε για να είναι η υγεία δημόσιο αγαθό κι όχι «προϊόν» που θα το αγοράζουν λίγοι!
Απέχουμε-Απεργούμε από την «αξιολόγηση» υπαλλήλων
Συλλογικά και μαζικά να αντισταθούμε στη διάλυση του Δημοσίου


Μάης 2017
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]