Μονώστε το σπίτι σας με χρηματοδότηση!

Πάρτε τις σωστές αποφάσεις για την μόνωση του σπιτιού σας, εξοικονομεί ενέργεια μέχρι και 70%. Επωφεληθείτε τώρα από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ Οίκον» που σας χρηματοδοτεί!
Εκμεταλλεύσου το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ` Οίκον», παίρνεις χρηματοδότηση έως και 70% για να μονώσεις το σπίτι σου!
Η θερμομόνωση του κελύφους των κτιρίων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ`Οίκον» και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, οι παρεμβάσεις αφορούν κατά βάση τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών κτλ). Επωφελήσου από το Πρόγραμμα!

Μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 70% θερμομονώνοντας σωστά το χώρο σας.
Συμφέρει την τσέπη σας! Μιας και μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 70% , αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που θα χρειάζεστε για να φέρεται το σπίτι σας σε μια θερμοκρασία που θα είναι ιδανική για σας είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι ελαττώνεται τουλάχιστον στα μισά με αποτέλεσμα να έχετε σταθερά λιγότερα έξοδα.

Η τεχνογνωσία της θερμομόνωσης  στην Ελλάδα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες και εταιρείες που κάνουν ποιοτική δουλειά με την  κατάλληλη εμπειρία. Θα βρείτε εύκολα καλές προσφορές και επιλέγοντας αυτό που σας ταιριάζει μπορείτε να εξασφαλίσετε την προστασία του σπιτιού και την δική σας, ποιοτικά και για πολλά χρόνια.

Όταν απευθύνεσαι σε κάποια εταιρεία πρέπει να ζητάς την επίσκεψη τεχνικού στο έργο.
Δες 8 συμβουλές για τη μόνωση του σπιτιού σου!
1. Να απευθύνεστε σε έμπειρες κατ` αρχήν εταιρείες του κλάδου και μάλιστα με πολύχρονη παρουσία στο χώρο. Αν και η πολύχρονη εμπειρία δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα που σας προτείνουμε αποτελεί μία σχετική δικλείδα ασφαλείας. Αποφύγετε τους ελεύθερους μαστόρους που «γνωρίζουν» ή κάνουν μονώσεις. Κάτι δεν πάει καλά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Καθώς ούτε χαμηλές προμήθειες έχουν σε σχέση με τις εταιρείες, ούτε κατάλληλο-έμπειρο βοηθητικό προσωπικό (αφού για να διατηρούν τέτοιο απαιτείται να έχουν συστήσει εταιρεία) αλλά και εσείς δεν έχετε δυνατότητα να ζητήσετε αποκαταστάσεις όταν κάτι δεν πάει καλά.
2. Όταν απευθύνεστε σε κάποια εταιρεία πρέπει να ζητάτε την επίσκεψη τεχνικού στο έργο. Υπάρχουν παράμετροι και ιδιαιτερότητες σε κάθε έργο  που αν δε ληφθούν υπόψη μπορεί να οδηγήσουν σε αστοχία ακόμη και το πιο καλό υλικό αλλά και την πιο καλή εφαρμογή. Η καταγραφή συνεπώς των ευπαθών σημείων αλλά και κατά πόσο ο τεχνικός είναι σε θέση να τα εντοπίζει είναι αναγκαία προϋπόθεση.
3. Ο τεχνικός που θα συζητήσετε το τι ακριβώς θέλετε να μονώσετε, πρέπει να έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση και ει δυνατόν να μιλάει με προδιαγραφές και όχι με βεβαιώσεις του τύπου «αυτό πρέπει να γίνει».
4. Η τεχνική κατάρτιση του τεχνικού αναγνωρίζεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το τεχνικό ζήτημα. Όσο πιο συνθετική είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος και όσο πιο βαθιά κατανόηση και αιτιολόγησή του επιδεικνύει, τόσο πιο κοντά στην επιλογή μιας ορθής τεχνικά λύσης και εφαρμογής βρίσκεστε. Γι` αυτό να ρωτάτε όσα περισσότερα «γιατί» μπορείτε. Αν οι απαντήσεις που λαμβάνετε είναι σίγουρες, εμφανίζουν βάθος γνώσεων και συνθετική αντίληψη των κατασκευών, μπορείτε να είστε πιο ήσυχος ως καταναλωτής.

Μην παίρνεις αποφάσεις για τεχνικά ζητήματα με βάση το χαμηλότερο κόστος, πιθανόν αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ στην τσέπη σου και μάλιστα σύντομα!
5. Μην παίρνετε αποφάσεις για τεχνικά ζητήματα με βάση το χαμηλότερο κόστος. Αυτό συνήθως γυρίζει ως μπούμερανγκ στην τσέπη σας και μάλιστα πολύ σύντομα. Επιλέξτε αυτό που θεωρείτε καλύτερο και δείτε αν μπορείτε να επιτύχετε κάποιες καλύτερες τιμές.
6. Ζητείστε αναλυτική προσφορά και ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για τις χρήσεις και τον τρόπο εφαρμογής του κάθε υλικού. Αυτή την έρευνα μέσω διαδικτύου για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου μπορείτε και γενικότερα να την έχετε κάνει πριν την συλλογή τεχνικών λύσεων-προσφορών. Αλλά μην κάνετε το λάθος να πάρετε κάποια τιμή για μία τεχνική λύση και αυτή προσπαθήσετε να την επιβάλλετε σε κάποια άλλη εταιρεία. Αν τη γνώριζε ή την πίστευε θα σας την έλεγε, και στις περισσότερες περιπτώσεις οι λεπτομέρειες σε μία μόνωση είναι που κάνουν τη διαφορά. Όπως επίσης μην πάρετε κάποια προσφορά και τη δείξετε σε άλλη εταιρεία. Είναι σίγουρο πως θα πάρετε χαμηλότερη τιμή αλλά και σχεδόν το ίδιο σίγουρο ότι θα πάρετε χαμηλότερης ποιότητας εργασία.
7. Αν έχετε λάβει δύο ή περισσότερες προσφορές και δυσκολεύεστε να επιλέξετε αλλά δεν γνωρίζετε πώς, ένα ακόμη καλό κριτήριο επιλογής είναι το κατά πόσο η κάθε εταιρεία έχει συστηματοποιήσει την εμπειρία της και αυτό που προτείνει. Πολλές φορές μια επίσκεψη στο site της μπορεί να σας αποκαλύψει τεχνική ένδεια ή αντιθέτως υψηλή τεχνογνωσία.
8. Τέλος, ζητήστε πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν τις αντίστοιχες δεξιότητες, για παράδειγμα εκπαίδευση μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων ή πιστοποιήσεις κατά DIN ή ISO.

Εσείς πως έχετε μονώσει το κτίριο σας;
Πόσο απαραίτητη πιστεύετε ότι είναι η μόνωση για το σπίτι;
 4green.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]