Λ.Αυγενάκης «Οι Έλληνες δεν πρόκειται να ανεχθούν την επικίνδυνη προσβολή των εθνικών συμβόλων»
Αυγενάκης από Νάξο:
«Οι Έλληνες δεν πρόκειται να ανεχθούν την επικίνδυνη προσβολή των εθνικών συμβόλων»
«Οι Έλληνες δεν πρόκειται να ανεχθούν την επικίνδυνη προσβολή των εθνικών συμβόλων σε έναν επιπόλαιο και με κομματική υστεροβουλία χειρισμό ενός ευαίσθητου εθνικού θέματος. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και οι παραλήπτες του επίσης! Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει», δήλωσε με αφορμή το χθεσινό συλλαλητήριο, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, εχθές Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου από τη Νάξο, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στις Κυκλάδες.
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε «είναι βέβαιο ότι μετά το χθεσινό συλλαλητήριο η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε τόσο καιρό, δηλαδή να λάβει σοβαρά υπόψη της την ελληνική κοινωνία και τα κόμματα».
Ο Γραμματέας της Ν.Δ., σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, φορείς των κλάδων τουρισμού, εστίασης, εμπόρων, ενοικιαζόμενων τροχοφόρων και του πρωτογενή τομέα με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Μανώλη Μαργαρίτη και στελέχη της δημοτικής αρχής, επεσήμανε:
• Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει.
Οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι οι εξής:
1. Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις: Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται µία αφοσιωμένη Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Αλλαγών που θα πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα προγράμματα προσαρμογής.
2. Ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας: Αυτά συνδέονται, γιατί το σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος χρηματοδοτείται από µία διαρκώς συρρικνούµενη φορολογική βάση. Αυτό θα σταματήσει. Θέλουμε ένα Κράτος λιτό και αποτελεσματικό. Για εμάς, το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται.
• Για να κάνουμε µία πραγματική επανάσταση στη φορολογία πρέπει να μειώσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, κυρίως του κράτους. Όσο αυτές υλοποιούνται, τόσο μειώνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%. Έτσι, θα μπορέσουμε να:
• μειώσουμε σημαντικά τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
• μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.
• μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.
• μειώσουμε το φόρο στα μερίσματα στο 5% και να αυξήσουμε το όριο για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.
• εισάγουμε κατώτατο φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, µε 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί. Έτσι στηρίζουμε τα κατώτερα εισοδήματα και βάζουμε ένα λιθαράκι στην στήριξη της οικογένειας και στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
• Όταν η οικονομία θα αναπτύσσεται γοργά, να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης εξορθολογίζοντας την κλίμακα του φόρου εισοδήματος και να καταλήξουμε σε 2 συντελεστές Φ.Π.Α. 11% και 22%.
Η φορολογία πρέπει, όμως, να ενθαρρύνει και τις επενδύσεις. Γι’ αυτό προτείνουμε:
• Υπερ-αποσβέσεις για επενδύσεις κεφαλαίου.
• Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο 10 ετών, από 5 που είναι σήμερα. Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.
• Επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα µε τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.
• Ισχυρά φορολογικά κίνητρα σε όσους επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ακίνητη περιουσία στη χώρα µας.
• Επιπλέον, εκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστέλλουμε τον ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για 3 χρόνια και απλουστεύουμε δραστικά τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων. Ταυτόχρονα, παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση µε το 40% της δαπάνης για λειτουργική, αισθητική, αντισεισμική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών.
• Με αυτές τις παρεμβάσεις προσδοκούμε σε µία επενδυτική έκρηξη περίπου 100 δις ευρώ σε µία πενταετία, ικανή να μειώσει την ανεργία στο 14% περίπου έως το 2022. Με αυτήν την επενδυτική έκρηξη και τη μείωση της ανεργίας ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να διαμορφωθεί στο 4% περίπου, κατά μέσο όρο ετησίως την περίοδο 2018-2021 και το ονομαστικό Α.Ε.Π. να φτάσει τα 218 δις ευρώ περίπου το 2021. Δηλαδή, η πίτα του Α.Ε.Π. μπορεί να μεγαλώσει κατά 30 δις ευρώ το 2018-2021».
Τέλος, όπως υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης: «Μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα. Όχι η παρακμή και η μετριότητα».
Labels:
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.