Θ. Φωτίου: Ιδρύουμε 100 νέα κέντρα στήριξης της οικογένειας, ανοίγει αύριο το Α21

Προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε όλο το ιδιωτικό κομμάτι των κοινωνικών δομών ενώ σύντομα θα φτιαχτεί μηχανισμός που θα δέχεται καταγγελίες πολιτών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στην ΕΡΤ με αφορμή το ακραίο περιστατικό παιδικής κακοποίησης στη Λέρο.

Σύντομα θα φτιάξουμε ένα μηχανισμό που οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή και κακοποίησης. Θα συνδέεται ηλεκτρονικά με το ΕΚΑ υπογράμμισε η κ. Φωτίου προσθέτοντας ότι: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα φτιάχνουμε 100 κέντρα στήριξης της οικογένειας όπου και θα προσληφθούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι και θα είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα Κέντρα Κοινότητας ή στους Δήμους. Θα παρέχονται δωρεάν συμβουλές στήριξης της οικογένειας».

Στην αναδοχή θα υπάρχει έκθεση κοινωνικού λειτουργού κάθε μήνα είπε αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα ενώ όπως διευκρίνισε 10.000 είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί σε όλη την Ελλάδα.Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το Α21
Ειδικότερα για τα οικογενειακά επιδόματα, η κ. Φωτίου ενημέρωσε ότι «ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το Α21 και κλείνει στις 20 Ιουνίου ενώ όλοι οι δικαιούχοι θα πληρωθούν  ως τις 27 Ιουνίου και όσοι μπουν ως τις 20 Ιουλίου θα πάρουν την επόμενη δόση ως τις 27 Ιουλίου».

Η κ. Φωτίου εξήγησε ότι τα ποσά που θα δοθούν φέτος ως οικογενειακό επίδομα είναι το διπλάσια από πέρσι.

Αναφορικά με την επιδότηση ενοικίου η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρίνισε ότι πρόκειται για 600 εκ. που θα δοθούν σε  1.300.000 άτομα ως επιδότηση ενοικίου. Το επίδομα αυτό  αφορά την επιδότηση της α’ κατοικίας. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα το 2019 θα είμαστε εντελώς έτοιμοι.

Η επιδότηση ενοικίου εντάσσεται στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης
«Η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης περιλαμβάνει την επιδότηση ενοικίου ανεξάρτητα από τα αντίμετρα» εξήγησε η κ. Φωτίου προσθέτοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης  είναι να μην κοπούν οι συντάξεις και να βρεθεί τρόπος για την εφαρμογή και της επιδότησης ενοικίου ανεξάρτητα από τα αντίμετρα.

Ειδικότερα για τα αντίμετρα τόνισε ότι: «Δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν τα μέτρα, αντίμετρα από τη στιγμή που πιάνουμε τους στόχους του πλεονάσματος 3.5% τους οποίους τους πιάνουμε. Θα πράξουμε το παν για να μην κοπούν οι συντάξεις».

Απαντώντας στον αρχηγό της Ν.Δ. για τα εργασιακά η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι: «Η ανταγωνιστικότητα δεν αυξάνεται με εργασιακό μεσαίωνα» είπε η κ. Φωτίου προσθέτοντας ότι είναι «πάρα πολύ επικίνδυνο ότι τόσα χρόνια κρίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έμαθε τίποτα».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι «είναι δεδομένο ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί» ενώ για την  13η σύνταξη δήλωσε ότι είναι «μια θεσμική παρέμβαση υπέρ των συνταξιούχων που οφείλει να επανέλθει». Διευκρίνισε ότι το επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους πέρσι δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να επανέλθει και η 13η σύνταξη.

Κατ. Μπρέγιαννη//Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]