Σωματείο ΙΥ Ιωαννίνων :"Ολοι Στην Απεργιακή Συγκέντρωση Στο Εργατικό Κέντρο Στις 10.00

Το νέο Δ.Σ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που ενίσχυσαν το σωματείο τους με τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες αλλά και όλους όσους έδωσαν τη μάχη των αρχαιρεσιών πετυχαίνοντας έτσι και αύξηση των ψηφισάντων κατά 126,3% (από 630 σε 796) αλλά κυρίως άνοδο στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατά 130% (από 580 σε 755).
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, ακόμα και σε αυτούς που δεν έκαναν το βήμα να γραφτούν ή να ψηφίσουν στο σωματείο. Είμαστε εργαζόμενοι στο εμπόριο, στον ιδιωτικό τομέα, εργάτες εργοστασίων και γνωρίζουμε καλά τι θα πει να εργαζόμαστε με την απειλή της απόλυσης, να φοβόμαστε να πούμε τη γνώμη μας μήπως και το μάθει το αφεντικό, να δουλεύουμε με την αβεβαιότητα του 2μηνου, του 8μηνου, του δοκιμαστικού, να γινόμαστε λάστιχο με 2ωρα -4ωρα-6ωρα – εκ περιτροπής ωράρια και να μην μας φτάνουν, να δουλεύουμε ανασφάλιστοι, απλήρωτοι, κακοπληρωμένοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που συνάδελφοι μας όταν πάνε να πιάσουν δουλειά τους ζητάνε δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι στο σωματείο.
Κι ακριβώς επειδή ξέρουμε τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς και τις οικογένειες μας, για τη ζωή και τα όνειρα μας, παλεύουμε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις, ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί για την ενίσχυση του δεύτερου μεγαλύτερου σωματείου του νομού για να γίνει πράξη το σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ».

Το σωματείο μας δυναμώνει γιατί αναγνωρίζεται από αυτούς τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι, εκ περιτροπής, με 2ωρα και 4ωρα, ανασφάλιστοι, με το φόβο και την τρομοκρατία μέσα στο χώρο δουλειάς και το αποδεικνύει στη πράξη αφού :
Είναι εκείνο το σωματείο που όταν απειλούν να πάρουν το σπίτι ενός συναδέλφου οι τράπεζες και τα διάφορα funds δεν λέει «τι να γίνει, αφού χρώσταγε» αλλά υπερασπίζεται τον εργαζόμενο από τους νόμους της κυβέρνησης που βγάζουν στο σφυρί τους κόπους και μόχθους μιας ζωής.
Είναι εκείνο το σωματείο που όταν υπάρχει απληρωσιά δε λέει «κάνε λίγο υπομονή» αλλά οργανώνει όλους τους απλήρωτους, ώστε η ανάγκη που έχει ο καθένας μας για το μεροκάματο να μη γίνεται αδυναμία, αλλά δύναμη για να διεκδικούμε το μεροκάματο μας, να διεκδικεί συλλογικές συμβάσεις με δικαιώματα.
Είναι εκείνο το σωματείο που όταν απολύεται κάποιος συνάδελφος δε λέει «τι να κάνουμε, πως θα τα βγάλει ο εργοδότης», αλλά μπαίνει μπροστά, αναδεικνύει ότι κάθε εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι αναλώσιμος, μιας χρήσης, αλλά έχει αναφαίρετο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Είναι εκείνο το σωματείο που όταν κάνουν λάστιχο το ωράριο, που όταν καταργούν την κυριακάτικη αργία, όταν θεσμοθετούν τις λευκές νύχτες δε λέει «όλα στο βωμό της αγοράς», αλλά διεκδικεί ελεύθερο χρόνο για κάθε εργαζόμενο, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες. Δεν νοείται στην εποχή μας να δουλεύουμε όποτε, όταν και όσο θέλει ο εργοδότης, ουσιαστικά σε άλλη εκδοχή δουλειά ήλιο με ήλιο. Δεν μπορεί κανένας να στερήσει από τον εργαζόμενο να αφιερώσει χρόνο στην οικογένεια του.
Είναι εκείνο το σωματείο που όταν βρίσκει άνεργους ή ανασφάλιστους δεν τους γυρίζει τη πλάτη αλλά παλεύει για αυτούς κάνοντας τους κομμάτι του και τους εντάσσει σε όλες τις δραστηριότητες, τις μάχες του σωματείου.
Είναι εκείνο το σωματείο που δεν αφήνει στην τύχη του τα παιδιά των ανέργων, των συναδέλφων με τα μεροκάματα πείνας, αλλά οργανώνει λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης γιατί η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη όχι μόνο για να επιβιώσουμε αλλά και για να τους νικήσουμε.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του σωματείου ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ

● Ενοχλεί πρώτα από όλα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί να πείσει για τον «παράδεισο» της μεταμνημονιακής εποχής, που προσπαθεί να πείσει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται θα μας ωφελήσει όλους. Η κυβέρνηση που ψήφισε όλα τα μνημόνια, η κυβέρνηση που ψήφισε ομαδικές απολύσεις, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την απελευθέρωση του ωραρίου. Είναι η κυβέρνηση που δεν θέλει τους εργαζόμενους οργανωμένους, τους θέλει σκόρπιους, μεμονωμένους για να δέχονται αμαχητί την πολιτική τους. τρανή απόδειξη η ψήφιση του συνδικαλιστικού νόμου που στην πράξη καταργεί το δικαίωμα στην απεργία.
● Ενοχλεί τις μεγάλες αλυσίδες super market, ντόπιους και μη, τις μεγάλες αλυσίδες που θέλουν εμάς τους εργαζόμενους υποταγμένους στις ορέξεις τους, να μην σηκώνουμε κεφάλι, να μην διεκδικούμε ούτε τα αυτονόητα, πόσο μάλλον με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ο κ. Ράμμος της Market In θα έτριβε τα χέρια του αν το σωματείο μας δεν είχε απήχηση στο κλάδο, αν ήταν ένα ξεπουλημένο – εργοδοτικό, ένα σωματείο του χεριού τους. Αντί για αυτό, το σωματείο που άνοιξε σύγκρουση με αυτός και όλους τους όμοιους του δυνάμωσε και από καλύτερη θέση θα συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
● Ενοχλεί τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που θέλουν σωματεία – σφραγίδες, σωματεία υποστηρικτές της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας αφού είναι αυτοί που προχωράνε σε «κοινωνικό διάλογο» με ΣΕΒ για να συμφωνήσουν πόσο λίγο θα κοστίζει η εργατική δύναμη. Είναι αυτοί που ψήφισαν το κατώτατο μισθό σε 586-511, συμφώνησαν στο διαχωρισμό παλιών – νέων, συμφώνησαν στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αντίθετα σε αυτούς, το σωματείο μας που είναι ένα από τα 530 σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις που κατέθεσαν κείμενο στη Βουλή για καθιέρωση με νόμο ο κατώτατος μισθός στα 751€
● Ενοχλεί ιδιαίτερα στα Γιάννενα τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τους εκπροσώπους της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, αφού δυσκολεύονται να παίξουν το ρόλο τους χωρίς το ΕΚΙ και χωρίς σωματεία στη δύναμη του θα ήθελαν πολύ να έχουν σωματεία τύπου «ΠΙΝΔΟΥ» που δεν γράφονται οι εργολαβικοί, δηλαδή οι πιο εκμεταλλευόμενοι με 12-16ωρα στο σφαγείο, που ψηφίζουν οι διευθυντές – τσιράκια της εργοδοσίας, που κανείς δεν ξέρει ποιοι ψηφίζουν, πως ψηφίζουν αφού οι εκλογές γίνονται μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο – παρουσία δηλαδή της εργοδοσίας, των διευθυντών κλπ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνάδελφοι,
Μπροστά μας σαν πρώτο σταθμό έχουμε την πανελλαδική απεργία στις 30 Μάη. Μια απεργία που πάρθηκε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ φτιάχνοντας μια «συμμαχία προθύμων» με στόχο να γίνει μια απεργία – φιέστα. Μια απόφαση που πάρθηκε για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι. Καλούν τους εργαζόμενους να απεργήσουν για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», να διαδηλώσουν με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της Ε.Ε., της ΕΚΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Εμείς αυτή την απεργία θα την κάνουμε να γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς. Θα την κάνουμε απεργία που θα νεκρώσει όλους τους χώρους δουλειάς, που θα κατεβάσει τους εργάτες στο δρόμο για να παλέψουν για τα δικά τους συμφέροντα και όχι των εργοδοτών. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει : Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ε.Ε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις οικογένειες τους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία στις 30 Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
Απαιτούμε :
Αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές
Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων
Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Κατώτατο μισθό στα 751€
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]