Ιωάννινα:Ετήσια Θεματική Παράσταση Απο Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
                           «ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ»

Ετήσια Θεματική Παράσταση 2018
O Πολιτιστικός Σύλλογος ΠεράματοςΙωαννίνων «Το Σπήλαιο» θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Θεματική Παράσταση των τμημάτων Παραδοσιακών χορών με θέμα:
Το «χωριουδάκι» δάκρυ αξημέρωτα!
Τάζει στη λίμνη……!
την Τετάρτη 30 Μαΐου ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλας του Πνευματικού Κέντρου.
Η παράσταση αποτελεί το θεμέλιο μιας μελέτης-έρευνας  η οποία εξελίσσεται, καισυνθέτει σημαντικά στοιχεία της κοινωνικής πραγματικότητας του Περάματος, σε ένα «μακρινό ταξίδι» στο βάθος του χρόνου σκιαγραφώντας ιστορικά και λαογραφικά δεδομένα που αναδεικνύουν χαρακτηριστικά που αφορούν:
Την συνεισφορά μαςσε όλες τις  δύσκολες περιόδους του πολέμου και μεταπολεμικά στον αστικό πληθυσμό της πόλης από την βιωματική ενασχόληση μας με τη λίμνη, τη γη, και τα ζώα.
Την διάσωσηΓιαννιωτοεβραιών  από «Περάτες»…………                                                           Αλλά ιχνηλατώντας και στοιχεία
από την ίδρυση των λιμναίων οικισμών της Κοινότητας
Την δια-κομβική μας  θέση και λόγω αυτής ως Πέρα(σ)μα, της πολυσήμαντης αλληλεπίδρασης  με την πόλη και τους ορεινούς πληθυσμούς(Περατάρηδες)
Τις συνθήκες και αιτίες ξενιτεμού των κατοίκων στην Αυστραλία μετά το ΄50 αλλά και το κοινωνικό γίγνεσθαι που διαμορφώθηκε σε όλη τη διάρκεια αυτή και στους δύο πυρήνες του Περάματος.
Την καθοριστική μας πλέον επίδραση και σχέση από την ύπαρξη του Σπηλαίου από όταν εξερευνήθηκε και αξιοποιήθηκε τουριστικά.
Η ανίχνευση καθώς και η σύνθεση όλων αυτών των στοιχείων συγκλίνουν στην διασύνδεση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στη σύγχρονη  πραγματικότητα και ζωή, την αναδημιουργία και αναδιαμόρφωση της  πολιτιστικής μας και κοινωνικής ταυτότητας ανάλογης της σημαντικής μας διαδρομής και επιρροής.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα απονεμηθεί τιμή στον χοροδιδάσκαλο κ. Ευάγγελο Γούσιαως ένδειξη αναγνώρισης για την πολυετή  πολύτιμη συνεισφορά του στην πολιτιστική πρόοδο  της πορείας και  εξέλιξης του Συλλόγου μας.
Με εκτίμηση Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο» Πρώην Δημαρχείο Περάματος (4ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων -Τρικάλων Τ.Κ. 45500) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]