Η Τοπική Γαστρονομία Της Λάκκας Σουλίου Σε Ένα Λεύκωμα!
Στην έκδοση λευκώματος με παραδοσιακές συνταγές συλλεγμένες από το 1ο και 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου θα προχωρήσει ο Δήμος Ζηρού και στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου έκανε αποδεκτή τη διάθεση ποσού 7.440,00 ευρώ που διέθεσε για τoν σκοπό αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου. Η έκδοση του λευκώματος έχει ως στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου και τις ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές καθώς και τα ιδιαίτερα σημεία και τους κρυμμένους γευστικούς "θησαυρούς" της περιοχής. Η περιοχή της Λάκκας Σουλίου διαθέτει πλούσια "κληρονομιά" γεύσεων που αναδεικνύουν τη διατροφική κουλτούρα.Τα στοιχεία αυτά εξάλλου αναδείχθηκαν στα δύο Συμπόσια Γαστρονομίας (το 1ο και το 2ο) που διοργανώθηκαν στο Θεσπρωτικό το 2017 και το 2018 με επίκεντρο την παραδοσιακή μαγειρική γενικότερα και το ψωμί (και τα παράγωγα του αλευριού ) γενικότερα.Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,η τοπική γαστρονομία έχει γίνει εξάλλου αφορμή επιχειρηματικής δημιουργίας στην περιοχή με συναιτερισμούς που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας γλυκά του κουταλιού , ζυμαρικά αλλά και λικέρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.