Υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων


       Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται στο λαό ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, ανέδειξαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων, κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στην Πράμαντα και το Βαπτιστή.
       Στη συζήτηση που έγινε με κατοίκους της περιοχής, τέθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών νοικοκυριών. Η εξοντωτική φορολογία του κράτους και της δημοτικής Αρχής, οι πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, οι πλειστηριασμοί σπιτιών, οι κατασχέσεις και η συστηματική προσπάθεια χειραγώγησης συνειδήσεων στη νεολαία μέσω της εφαρμοζόμενης επιδοματικής πολιτικής «για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας». Επίσης, ασκήθηκε έντονη κριτική για τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής Αρχής, με την οποία, τα τελευταία χρόνια, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες. Για την αύξηση στην τιμή του νερού κατά 10% με παράλληλη χρέωση του τιμολογίου και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, παρά την ιδιαιτερότητα του ορεινού χαρακτήρα των Τζουμέρκων, την ενεργοποίηση της υποχρεωτικής χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στις ιδιοκτησίες, αλλά και για τη φημολογούμενη αύξηση που αναμένεται να γίνει μετά τις εκλογές στα ανταποδοτικά τέλη και για τα απορρίμματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης κατά 40 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών που αξιώνει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων από τους δήμους του Νομού Ιωαννίνων.
      Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», νυν δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, Λεωνίδας Λεοντάρης, καταλόγισε στη δημοτική Αρχή ότι υλοποιεί κατά γράμμα τη φορομπηχτική πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, με διαρκή αύξηση των δημοτικών τελών, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση για τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από το κεντρικό κράτος, που υπερβαίνει το 62%.
    «Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιους ανθρώπους που θέλουν σώνει και καλά να βλάψουν τον τόπο τους, αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών που υπηρετούν», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας: «Η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών προβλημάτων είναι απόρροια της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής. Των Μνημονίων διαρκείας που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ‘‘δεσμεύσεις’’ και ‘ ‘μεταρρυθμίσεις’’, όπως μετονομάστηκαν σήμερα στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και των υπολοίπων αστικών κομμάτων».
     Όπως είπε, «η επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας, από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους δήμους ως στηρίγματά τους είναι ενιαία. Γι’ αυτό και η δική μας απάντηση για αντεπίθεση, πρέπει να είναι ενιαία παντού». Επομένως, τόνισε, το ουσιώδες δίλλημα για το λαό μπροστά στην κάλπη, είναι, «αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα διατηρεί τα αντιλαϊκά Μνημόνια και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 ή θα πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης και να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές, που θα εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας».
    Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής προσέγγισης, ο επικεφαλής του συνδυασμού, που στηρίζει το ΚΚΕ, κάλεσε τους Τζουμερκιώτες να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μοναδική, όπως επισήμανε, δύναμη που ασκεί ουσιαστική «λαϊκή αντιπολίτευση» και αυτό το απέδειξε και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων και στα πρόσωπα των πέντε αγωνιστών δημάρχων κομμουνιστών και των εκατοντάδων δημοτικών συμβούλων της σε ολόκληρη τη χώρα.
    Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν αυτή που ανέδειξε εγκαίρως το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του νερού και προστασίας της υγείας των δημοτών, πιέζοντας τη δημοτική Αρχή να διενεργούνται τουλάχιστον οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία (τέσσερις φορές το χρόνο) έλεγχοι ποιότητας του πόσιμου νερού στα χωριά -και μάλιστα από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Που απαίτησε, ο καθαρισμός του υπάρχοντος απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης δικτύου να γίνεται υπό ενιαία επιστημονική επίβλεψη. Που πρότεινε να μην επιβληθούν δημοτικά τέλη σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους, αλλά η δημοτική Αρχή δεν το δέχτηκε. Όπως επίσης, απέρριψε και τη νομοθετική πρόταση που κατέθεσαν οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι, με την οποία ζητούν να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να διαγράφουν χρέη λαϊκών νοικοκυριών, ώστε αυτά να προστατεύονται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όταν οι οφειλές προς την τοπική διοίκηση ξεπερνούν το ποσό των 500 ευρώ.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν αυτή που πρότεινε από το 2017 τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στο δήμο, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει στοιχειώδη μηχανισμό πυρόσβεσης, και η δημοτική Αρχή αποδέχτηκε μεν, αλλά με εμφανή καθυστέρηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]