Καπέλο προκαλεί τριχόπτωση… Αλήθεια ή Μύθος;

Είναι γεγονός ότι, μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να φορούν καπέλο για να κρύψουν την τριχόπτωση, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το καπέλο ευθύνεται για το πρόβλημά τους.
Σύμφωνα με την Δρ. Hayley Goldbach, δερματολόγο του UCLA Health, κάτι τέτοιο δεν ισχύει: «Το να φοράει κανείς καπέλο δεν είναι πραγματικός λόγος ανησυχίας».

«Η γενετική είναι ο κύριος παράγοντας στην απώλεια μαλλιών», τονίζει ο Δρ. Michael Wolfeld, πλαστικός χειρουργός που ειδικεύεται στην αποκατάσταση μαλλιών και βοηθός καθηγητής στο Sinai Medical Center της Νέας Υόρκης. Ο Wolfeld υποστηρίζει ότι η «ανδρική» και «γυναικεία» φαλάκρα αρχίζουν εν μέρει από μία κληρονομική γενετική ευαισθησία σε μία ορμόνη που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη (DHT), η οποία εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και σε άλλα μέρη του σώματος. Στους ανθρώπους με αυτή την κληρονομική ευαισθησία, τα τριχοθυλάκια εξασθενούν και συρρικνώνονται.

Το τράβηγμα των μαλλιών προς πίσω σε μία πολύ σφιχτή αλογοουρά ή σε δύσκαμπτες πλεξίδες, μπορεί να δημιουργήσει ένταση και να επηρεάσει τους θύλακες των τριχών. Μακροχρόνια κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την πτώση των μαλλιών. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μάλλον δεν φορούν το καπέλο τόσο σφιχτά ώστε να δημιουργηθεί αυτό το είδος έντασης. «Νομίζω ότι αν κάποιος φορούσε ένα πολύ σφιχτό καπέλο και για μεγάλες χρονικές περιόδους, κάθε μέρα, για μήνες ή χρόνια στη σειρά, θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια φθορά στα μαλλιά του», αναφέρει ο Wolfeld.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα καπέλο, όπως για παράδειγμα τα υφάσματα και τα χρώματα, θα μπορούσαν επίσης να παίξουν ρόλο στην τριχόπτωση, λέει ο Δρ. Adam Friedman, καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο George Washington. «Εάν ένα καπέλο προκαλεί αλλεργική αντίδραση στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση λόγω της φλεγμονής».

Ωστόσο, ο Friedman και άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι απίθανο το καπέλο να αποτελεί έναν σοβαρό παράγοντα κινδύνου. «Σε γενικές γραμμές, τα καπέλα δεν προκαλούν τριχ  όπτωση», τονίζει ο Friedman.
via:onmed.gr
Πηγή: time.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]