ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Σεμινάριο με την Αλεξάνδρα Καζάζου


Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εγκαινιάζει έναν κύκλο αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο άνω των 18 ετών. Στόχος των σεμιναρίων, που θα πραγματοποιούνται ένα σαββατοκύριακο το μήνα, είναι να διερευνηθούν ειδικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου, τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων και η ομαδικότητα. Σημαντικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα μας μυήσουν στις μεθόδους της δουλειάς τους και θα μοιραστούν μαζί μας τη θεατρική τους εμπειρία.

ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΤΟ ΠΑΛΛΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ - THE RADIANT PERFORMER,

Διήμερο σεμινάριο με την Αλεξάνδρα Καζάζου.
Διοργάνωση: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων

Ημερομηνίες και ώρες:
Σάββατο 28/09 16:00 - 21:00
& Κυριακή 29/09 10:00 - 15:00
Χώρος: Σχολή Χορού - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ
Διάρκεια: 10 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: 20

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2651025670 (09:00-14:00) και στο 6948202250 (18:00-21:00).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Δουλεύοντας με ακρίβεια στην ανατομική προσέγγιση των ορίων του σώματος και των ηχητικών του δοχείων μπορεί να απογυμνωθεί κάθε είδους αισθητική γλώσσα. Το σεμινάριο αυτό στοχεύει στην επανένωση της σωματικότητας του παλλόμενου περφόρμερ, της μουσικότητας του σώματος και της σωματικότητας του ήχου, έτσι όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από την ενέργεια του συνόλου (Ensemble Energie).

Θα γίνει εισήγηση:
• Στην καλλιέργεια της συνειδητοποίησης των μελών του σώματος και των δοχείων του, καθώς και στις εκφραστικές του δυνατότητες.
• Στην ενδυνάμωση των αναπνευστικών δοχείων.
• Στη σωματοποίηση του ήχου – κειμένου – τραγουδιού και στην
δημιουργία σωματικών δράσεων.
• Στη μελοποίηση του σώματος.
• Στις ρυθμικές παρτιτούρες του σώματος και της φωνής.
• Στην εναρμόνιση του οριζόντιου με τον κάθετο άξονα του σώματος και της φωνής.
• Στην εμβάθυνση της τεχνικής συντονισμού (Coordination).
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν ένα τραγούδι που θέλουν να
εξερευνήσουν, ένα κείμενο και να έχουν μία φωτογραφία ή πίνακα ζωγραφικής ως υλικό αναφοράς.

Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Αλεξάνδρα Καζάζου
Ελληνοπολωνέζα, γεννημένη στο Βρότσλαβ. Μετά τις θεατρικές της σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., εργάζεται ως ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της ≪Τέχνης≫.
Το 2009 επιστρέφει στη γεννέτηρα της και κάνει μεταπτυχιακές σπουδές MA in acting υπό την αιγίδα του Manchester Metropolitan University .
Υπήρξε μέλος του Studio Matejka στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι ,
της Ομαδας Jubilo και του Odra Ensemble στο Song of the Goat Theater.
Εχει Διδαξει Αρχαία Ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ.
Απο το 2010 , στενός συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι.
Το έργο Χαρμολύπη, παραγωγή του Ινστιτούτου το 2013, περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
To 2014-15 σκηνοθετει το Αναπάντεχο του Fabrice Melqiuot
Ερμηνεύει την Κασσάνδρα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη ”Ο ευαγγελισμός της Κασσάνδρας” σε σκηνοθεσία της Ιους Βουλγαρακη , παραγωγές και τα δυο του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι.
Το 2016 πρωταγωνιστεί στο έργο του Δ.Δημητριάδη" Insenso " σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου, με επίσημη πρεμιέρα στο Wroclaw της Πολωνίας στα πλαίσια των εγκαινίων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2016.Με παραστάσεις στην διάρκεια στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας όπως και στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που διεξήχθη στο Βρότσλαφ της Πολωνίας.Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών καί Επιδαύρου 2017, συμμετείχε στην παράσταση Μήδεια σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων), στον ρόλο της “Βάρβαρης”.Συμμετείχε έπίσης στις παράστασεις,Yokihi του Μιχαήλ Μαρμαρινού σε μουσική δραματουργία του Φίλιππου Τσαλαχούρη στον ρόλο του Μοναχού του Ταό,στην Λυρική Σκηνή του Ιδρυματος Νιάρχος ,στο Maya buff ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι,σε σκηνοθεσία Γιάννη μανταφούνη στο Εθνικό Θέατρο ενώ έκανε την Σκηνοθετική επιμέλεια του πρότζεκτ Σωμα σε 64 κινήσεις ,που παρουσιάστηκε στο Σύγχρονο Θέατρο με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ.

Ως παιδαγωγός διδάσκει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης Δήλος ενώ παράλληλα παραδίδει σεμινάρια σε πολλές χώρες του κόσμου πάνω στο σωματικό θέατρο.

Η Αλεξάνδρα Καζάζου ίδρυσε το 2016 μαζί με τον Karol Jarek την Ομάδα Teatr Andra που έχει την βάση της στην Κωνσταντινούπολη και αποτελείται απο Τούρκους,Πολωνούς και Έλληνες καλλιτέχνες.

Το 2017 ήταν υποψήφια για το θεατρικό βραβείο “Ελευθερία Σαπουτζή”
Το 2018 ήταν υποψήφια για το θεατρικό βραβέίο “Μελίνα Μερκούρη”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]