[Ελλάδα]Παυλόπουλος, Μητσοτάκης και πλήθος επισήμων στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη

Πλήθος επισήμων βρίσκονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στην εκκλησία του αγίου Δημητρίου έφτασαν πριν από λίγη ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης καθώς επίσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώνσταντίνος Ζέρβας, φορώντας το Διάσημο, το γνωστό περιδέραιο που φορά ο δήμαρχος στις επίσημες εκδηλώσεις.

Στον Ιερό ναό βρίσκονται επίσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκεντρωμένοι τους χειροκρότησαν κατά την άφιξή τους.

Μόλις έφτασε έξω από το ναό, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατευθύνθηκε προς τα προστατευτικά κάγκελα χαιρέτισε πολίτες και αντάλλαξε ευχές. Την ώρα που προσέρχονταν στο ναό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η δήλωση του Παυλόπουλου
«Ο Αγιος Δημήτριος, με το μαρτύριο του, μας δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει, ως λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.
«Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με το Μαρτύριό του κατά την διάρκεια του βάρβαρου διωγμού των Χριστιανών επί Διοκλητιανού και Γαλερίου, έχει καταστεί διαχρονικό υπόδειγμα Πίστης και θάρρους», είπε ο κ. Παυλόπουλος.
«Πριν απ’ όλα υπόδειγμα Πίστης, διότι υπέστη το Μαρτύριό του αρνούμενος ν’ αποκηρύξει την πολλαπλώς έμπρακτη προσήλωσή του στην Χριστιανική Θρησκεία. Με τον τρόπο αυτόν όμως ανέδειξε, όπως άλλωστε του ταιριάζει, τον Χριστιανισμό όχι ως φανατική θρησκευτική προσήλωση, αλλά ως παράδειγμα έκφρασης της Θρησκευτικής Ελευθερίας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο Άγιος Δημήτριος, όμως, και με το Μαρτύριό του αλλά και με την ενθάρρυνση προς τον Νέστορα όταν κατανίκησε τον Λυαίο, ανέδειξε την υπεροχή του αγνού Θάρρους απέναντι σε κάθε μορφής κατεστημένη δύναμη και εξουσία. Και κατά τούτο αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, παράδειγμα για το πώς πρέπει, ως λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια, πέρα και έξω από το ποια είναι η ισχύς εκείνων που τα απειλούν, με στήριγμα το αδάμαστο φρόνημα, το οποίο μας εμπνέει η Ιστορία μας και η Κληρονομιά των Προγόνων μας. Χρόνια πολλά».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζουμε εθνικές συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης, τα «χρήσιμα διδάγματα» που αντλούνται από την ιστορία λέγοντας ότι «ήταν η επιμονή και η διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου που οδήγησε στην απελευθέρωση της θεσσαλονίκης το 1912 λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του βόρειου γείτονά μας. Με την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα τον πατριωτισμό της ευθύνης».

«Με αυτοπεποίθηση και σχέδιο πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο για τους Ελληνίδες και τους Έλληνες» έκλεισε τη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχόμενος χρόνια πολλά στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

 wepost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]