Το «Κοινό των Ηπειρωτών» για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για την συνεδρίαση  του
Περιφερειακού Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου, η παράταξη μας «Κοινό των Ηπειρωτών» υπερψήφισε τα θέματα που έκρινε ότι λειτουργούν προς το δημόσιο συμφέρον, υπέρ των θεσμών και υπέρ των εργαζομένων.
Κατά την διαδικασία εκλογής εκπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε., με την ισχύουσα αντιδημοκρατική νομοθεσία όπου διορίζονται χωρίς εκλογή, πλην του Περιφερειάρχη, και οι δέκα (όλοι) Αντιπεριφερειάρχες και ψηφίζονται άλλοι 4 αντιπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων!
Τοποθετηθήκαμε στα θέματα ΗΔ ως εξής:
- Για την έγκριση μεταφοράς των πλεονασμάτων «ταμειακών διαθεσίμων», η παράταξη μας χαιρετίζει την αλλαγή στάσης της περιφερειακής Αρχής στο θέμα της μεταφοράς των Ταμειακών Διαθεσίμων της Περιφέρειας Ηπείρου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μια κίνηση που άργησε μερικά χρόνια στερώντας από τους Ηπειρώτες πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει με τον τρόπο της ότι στις επιλογές της περιφερειακής Αρχής κυριαρχεί το κομματικό πρόταγμα έναντι του εθνικού και της περιοχής. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι το αρνήθηκε σε μια φάση που η χώρα αναζητούσε πόρους για την επιβίωσή της και το υιοθετεί τώρα, ορθώς κατά την άποψή μας, που το ζήτησε η νέα κυβέρνηση και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης.
- Στο αίτημα του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου για έκδοση ψηφίσματος υποστήριξης για το αυτοδιοίκητο υποστηρίξαμε το σχέδιο που κατέθεσε η αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να συμπληρωθεί αναλόγως. Άλλωστε, η παράταξη μας έγκαιρα από τις 9/10/2019 έβγαλε δελτίο τύπου υποστήριξης του «αυτοδιοίκητου» του Οργανισμού, όπου μεταξύ άλλων δηλώναμε πως «.. η απόφαση κατάργησης της αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση αποτελεί αχρείαστη παρέμβαση στη λειτουργία ενός Οργανισμού ο οποίος απευθύνεται στις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας και αποδεδειγμένα λειτουργεί παραδειγματικά υπέρ του κοινωνικού συνόλου, με έργο και αποτελέσματα στον τομέα των εξαρτήσεων που δεν τόλμησε κανείς μέχρι σήμερα να αμφισβητήσει. .... οι αλλαγές δεν έχουν να κάνουν μόνο με την λειτουργία του φορέα, αλλά επιχειρούν να καταργήσουν τον εθελοντισμό την συμμετοχή και την συμβολή των θεραπευτών και των φίλων του ΚΕΘΕΑ και θα δημιουργήσουν αξεπέραστα προβλήματα στις δομές απεξάρτησης, κοινωνικής φροντίδας και ένταξης. Και ακόμα πως το «Κοινό των Ηπειρωτών» αναγνωρίζει το διαχρονικό έργο του ΚΕΘΕΑ, θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του και θα αγωνιστεί μαζί τους κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης ενός από τους πλέον εμβληματικούς και ανεξάρτητους φορείς απεξάρτησης της χώρας».
- Για την σύσταση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου υποστηρίξαμε την συμμετοχή στη συγκρότησή της του μεγαλύτερου επιτρεπτού αριθμού πολιτών και πως πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει διότι η περιφερειακή Αρχή, για δικούς της λόγους, το αποφεύγει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]