ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Αντιδράσεις για δήλωση του Α. Γεωργιάδη σχετικά με χρηματισμούς από τη Novartis

Η Novartis μπορεί να χρηματίζει υπουργούς αλλά σώζει και ζωές, φαίνεται πως είπε ο υπουργός – Για απομόνωση μιας φράσης κάνει λόγο ο υπουργός
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σε τηλεοπτικό σταθμό της Ελβετίας για τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis και το σχετικό σκάνδαλο.

«Εταιρείες, όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώσουν ζωές» φέρεται να ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis». «Ο λαλίστατος υπουργός της ΝΔ όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: ‘Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές’» πρόσθεσε.

«Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της ΝΔ περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis».

Σε απάντησή του ο Α. Γεωργιάδης έκανε λόγο για απομόνωση μιας φράσης από μια μεγαλύτερη δήλωση, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter είπε πως «κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».



Απομόνωση της δήλωσής του καταγγέλλει ο Αδ. Γεωργιάδης

Επανερχόμενος στο θέμα με δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε λόγο για απομόνωση της δήλωσής του για την Novartis.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο της ελβετικής τηλεόρασης: «Με ρωτάει λοιπόν γιατί βάλαμε τα φάρμακα της Novartis στο σύστημα επί της υπουργίας μου. Της εξηγώ λοιπόν, όπως έχω εξηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες φορές σε συνεντεύξεις μου -τι πράγμα; Ότι επί της δικής μου υπουργίας λόγω του νόμου για το claw back που είχα ψηφίσει, δεν μπορούσε να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα. Και άρα όσο καινούργια φάρμακα και αν βάζαμε μίας εταιρείας μέσα στο σύστημα δεν μπορούσε η εταιρεία να κερδίσει περισσότερα χρήματα διότι ο προϋπολογισμός ήταν κλειστός. Ήταν κλειδωμένος».

Συνεχίζοντας, ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε: «Αφού της εξήγησα όλο αυτό το μηχανισμό και το γιατί η συγκεκριμένη απόφαση οδηγούσε στο να μην παίρνει η Novartis περισσότερα χρήματα -άρα όλη η κατηγορία ότι λαδωθήκαμε για να βάλουμε τα φάρμακα της Novartis είναι μία ανοησία- τελειώνει η κουβέντα μας ως εξής: ‘Έτσι λοιπόν με την απόφαση μου αυτή όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα. Και δείτε τι κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εφάρμοσαν το νόμο μου και μέχρι τώρα βάζουν τα νέα φάρμακα και της Novartis στο σύστημα με το δικό μου νόμο για το claw back. Δεν τον άλλαξαν καν. Δεν ήταν λοιπόν μία απόφαση δωροδοκίας, ήταν μία καλή απόφαση η οποία έσωσε ανθρώπινες ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιους, επίσης όμως σώζουν και ζωές’».



«Δεν υπάρχει κανένα καινούριο στοιχείο»

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104.6 FM, ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο στο ντοκιμαντέρ για τη Novartis. Το θέμα επιστρέφει τώρα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει αντεπίθεση ενόψει της Προκαταρκτικής που ξεκινάει αύριο».

Ο ίδιος συνέχισε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ ‘τα έχουν χαμένα’. Με αυτού του τύπου τα fake news εναντίον μου, αλλά και εναντίον άλλων, πολιτεύτηκαν τεσσεράμισι χρόνια. Όλο αυτό τους οδήγησε σε μια παταγώδη αποτυχία. Έχασαν όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν το 2019. Μετά από τις ήττες που υπέστησαν θα υπέθετε κανείς ότι θα άλλαζαν τη λανθασμένη τακτική τους. Συνεχίζουν, ωστόσο, την ίδια. Είναι πράγματι εντυπωσιακό».

Για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός είπε: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ξανά το ακροατήριό του ότι αντιμάχεται όλες αυτές τις πολιτικές τις οποίες υπηρέτησε ως κυβέρνηση. Αντί να υπερασπίζονται την κυβερνητική τους πολιτική, κάνουν ακριβώς το αντίθετο».

Τέλος σχολιάζοντας το θέμα της εμφάνισης αστυνομικών σε κινηματογράφο κατά την προβολή της ταινίας «Joker» ο υπουργός ανέφερε τα εξής: «Πρώτη είδηση στο Twitter ήταν η υποτιθέμενη επέμβαση της αστυνομίας σε έναν κινηματογράφο για να συλλάβει παιδί που έβλεπε την ταινία Joker. Μέχρι να εμφανιστούν οι γονείς του παιδιού και να πουν ότι αυτό δεν έγινε ποτέ, βγήκαν όλοι οι λεγόμενοι ‘έγκριτοι’ δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλουν τον κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι συλλαμβάνουν παιδιά σε κινηματογράφους. Ο σάλος προκλήθηκε από αυτούς τους δημοσιογράφους».





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]