Εικόνες ...ντροπής στο Μικρό Πάπιγκο...

Γεμάτο από τις ακαθαρσίες των αλόγων που μεταφέρουν τις προμήθειες στο Καταφύγιο της Αστράκας είναι το ορειβατικό μονοπάτι που ξεκινάει από τον οικισμό του Μικρού Πάπιγκου και κατευθύνεται προς την Τύμφη και τις κορυφές της. Οι χιλιάδες των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή, εκτός από τις φυσικές δυσκολίες του μονοπατιού, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα περιττώματα  που είναι διάσπαρτα σε όλο το μήκος του μονοπατιού μέχρι το Καταφύγιο. Εκτός από το αισθητικό μέρος (οπτικό και οσφρητικό) υπάρχει και θέμα ασφάλειας των ορειβατών και των πεζοπόρων λόγω του κινδύνου τραυματισμών εξαιτίας της ολισθηρότητας του εδάφους στην περίπτωση που αυτοί δεν προσέξουν τις ακαθαρσίες και έρθουν σε επαφή με αυτές.
Η ανευθυνότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα άλογα για να εξυπηρετήσουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες είναι προσβολή για την, ίσως, πιο φημισμένη ορειβατική διαδρομή του Ζαγορίου, ενώ προκαλεί και την δυσφορία των κατοίκων του Μικρού Πάπιγκου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο παρατηρείται και εντός του οικισμού αφού τα ζώα τον διασχίζουν για να πάρουν το δρόμο της ανόδου.
Η ίδια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί και στο χώρο του μικρού χώρου στάθμευσης των οχημάτων, δίπλα στο νεκροταφείο του χωριού, όπου πραγματοποιείται η φόρτωση-εκφόρτωση των αλόγων.
Δυστυχώς τέτοιες πρακτικές είναι δυσφήμιση για τον όμορφο τόπο μας. Πρέπει με κάποιον τρόπο να συνετιστούν οι υπεύθυνοι αυτής της ντροπιαστικής εικόνας.

Άρτεμις Νικολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]