ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

[Ελλάδα]Ημαθία:Η ζωγραφιά των παιδιών στον πρωθυπουργό και ο διάλογος με τους αγρότες

Περιοδεία στην Ημαθία πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός έκανε στάση στο χωριό Αγία Βαρβάρα όπου επισκέφτηκε καφενείο της περιοχής και συνομίλησε με κάτοικους, ενώ έβγαλε μαζί τους και τις καθιερωμένες πλέον selfies. Ταυτόχρονα οι ντόπιοι του χάρισαν τοπικά προϊόντα, ενώ ένα παιδί του έδωσε μια ζωγραφιά που απεικόνιζε τον ίδιο.
Παράλληλα, ένα από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν κατά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χωριό της Αγίας Βαρβάρας ήταν το τετ α τετ που είχε με μια μητέρα που κράταγε στην αγκαλιά της το μωρό της. Ο πρωθυπουργός την ρώτησε εάν είναι το πρώτο της παιδί, και όταν εκείνη του απάντησε θετικά ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε σε εύθυμο κλίμα: «Με το δεύτερο θα πάρετε επίδομα 2.000 ευρώ. Το γνωρίζατε αυτό;».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Τα προβλήματα νέων αγροτών άκουσε ο Κ. Μητσοτάκης
Με τους νέους αγρότες  συναντήθηκε ο πρωθυπουργός και συζήτησε για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ανάμεσά τους οι παραγωγοί τσίπουρου, μίλησαν για τα προβλήματά τους και ζήτησαν από την κυβέρνηση να στηρίξει τους μικρούς παραγωγούς.

«Την περιοχή σας την αγαπώ. Εχουμε κάνει μια καλή αρχή, είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε ότι αφορά με το πρόβλημα για τα ροδάκινα στις αγορές της Αμερικής τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις και ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει για το θέμα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, σημείωσε πως κάθε μέρα η κυβέρνηση κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και σημείωσε πως την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκεπτόταν το εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, το οποίο θα επαναλειτουργήσει.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και στην Αγία Βαρβάρα συνομίλησε με τον δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την υποστήριξη υλοποίησης νέου τετραθέσιου αναβατήρα. Όπως αναφέρθηκε, δεν έχει σημασία το μίσθωμα, αλλά η ευρύχωρη ανάπτυξη της περιοχής και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον δήμαρχο στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν το επενδυτικό σχέδιο μακροχρόνιας μίσθωσης 30 ετών.
wepost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]