ΚΚΕ:Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Η Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν.

Ιδιαίτερα εκφράζουμε την αμ
έριστη αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους Αλβανούς μετανάστες εργάτες που δουλεύουν στη χώρα μας.

Ο ελληνικός λαός έχει συχνά βιώσει παρόμοιες καταστάσεις και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις μόνο στα λόγια ασχολούνται με το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης, όπως και με τα άλλα λαϊκά προβλήματα. Τα αναγκαία έργα υποδομής για τους λαούς (αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία) δεν είναι “επιλέξιμα” από την Ε.Ε. και τις αστικές κυβερνήσεις, στη βάση της λογικής “κόστους – οφέλους” για το κεφάλαιο.

Στην πράξη αποδεικνύεται πως οι λαϊκές ανάγκες για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα δεν χωράνε στους σχεδιασμούς των καπιταλιστών και των κομμάτων τους κι αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες. Στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και της “αποδοτικότητας” των κρατικών πόρων, θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Δεν είναι μοιραίο οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν τέτοιο βαρύ φόρο αίματος από τα φυσικά φαινόμενα. Δεν είναι δυνατόν οι κυβερνήσεις να βρίσκουν χρήματα για τους πολέμους και τα σφαγεία των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να παρατηρείται έλλειψη ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής προστασίας και ετοιμότητας.
Οι εργαζόμενοι στον 21ο αιώνα δικαιούνται ασφαλείς και αξιοπρεπείς κατοικίες, με τήρηση όλων των μέτρων αντισεισμικής προστασίας.

Είναι επιβεβλημένο άμεσα, στη χώρα μας και παντού όπου οι λαοί έρχονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές, να δυναμώσει ο αγώνας ώστε στο επίκεντρο να μπουν οι λαϊκές ανάγκες και η προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Αυτή την ώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τον γειτονικό λαό της Αλβανίας. Η Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το γιαννιώτικο λαό να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό του αλβανικού λαού και να στηρίξουν μαζικά την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των ταξικών σωματείων για την οργάνωση της αλληλεγγύης, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, σκηνές κ.α.) που συλλέγονται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο (Γιοσέφ Ελιγιά 7). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]