Ιωάννινα:Μπήκαμε στον Δεκέμβρη και οι φοιτητές ..περιμένουν για ένα δωμάτιο στην Εστία... [επιστολή αναγνώστη]

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια  επιστολή  από  έναν 59χρονο πατέρα που η κόρη του σπουδάζει στα Ιωάννινα.Το κορίτσι έχει κάνει  αίτηση  για διαμονή στην φοιτητική εστία όπως και πέρυσι.
Εχει ήδη  μπει  ο Δεκέμβρης και τα αποτελέσματα των δικαιούχων δεν έχουν βγει ακόμη με ότι συνεπάγεται    αυτό  για όλα τα παιδιά που περιμένουν πως και πως ένα δωμάτιο στην Εστία που θα βοηθήσει  σημαντικά τον  προϋπολογισμό της οικογένειάς τους  για τις σπουδές τους .
Η μεγάλη καθυστέρηση ,όπως σημειώνει ο κ.Αποστόλης ,
είναι αδικαιολόγητη και προκαλεί την εύλογη αγανάκτηση των γονιών και των φοιτητών ..

Αναλυτικά η επιστολή 
Κύριοι,
Θα ήθελα να θίξω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω (νά ταν το μοναδικό). Είμαι 59 ετών, εποχιακός ξενοδοχουπαλληλος και η σύζυγός μου 55, άνεργη.
Η κόρη μου είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει σπίτι. Έχει κάνει αίτηση για διαμονή στην φοιτητική εστία όπως και πέρυσι. Είναι ήδη Δεκέμβριος και ακόμα τα αποτελέσματα των δικαιούχων (εκτός των πρωτοετών που βγήκαν στις 26 Νοεμβρίου) δεν έχουν βγεί ακόμη (πέρυσι τα αποτελέσματα των παλιών φοιτητών είχαν βγει τέλη Οκτωβρίου και των πρωτοετών, αρχες Νοεμβρίου). Πήρα τηλέφωνο στην φοιτητική μέριμνα και μου είπαν πως περιμένουν διευκρινίσεις σχετικά με τον κανονισμό μέριμνας από την Πρυτανεία. Τηλεφωνώ στην γραμματεία της Πρυτανείας και με παραπέμπουν ξανά στο τμήμα φοιτητικής μέριμνας δικαιολογώντας την καθυστέρηση στον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων λόγω της οικονομικής κρίσης χωρίς να ξέρουν για τις λεγόμενες διευκρινίσεις που μου είπαν στην μέριμνα. Κάτι παίζει; Δεν υπάρχει σωστή συνεργασία - συνεννόηση; Δεν ξέρω. Το θέμα είναι , ότι και να συμβαίνει τα παιδιά που έμεναν πέρυσι σε ξενοδοχείο που νοίκιαζε το Πανεπιστήμιο ως φοιτητική εστία όπως η κόρη μου, βρίσκονται ακόμη στα σπίτια τους και κοντεύουν να χάσουν το εξάμηνο. Να σημειώσω ότι φοιτητές που έμεναν πέρυσι στην φοιτητική εστία που είναι μέσα στο Πανεπιστήμιο, εξακολουθούν και κατέχουν τα δωμάτια τους ανεξάρτητα από την έκβαση της αίτησης των και δεν έχουν τουλάχιστον το πρόβλημα της κατοικίας. 
Κύριοι, η οικονομική κρίση όπως λέει η Πρυτανεία δεν είναι μόνο φετινή, η μεγάλη καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη , αισθανόμαστε εμείς οι φτωχοί ότι τιμωρουμαστε από παντού και η αγανάκτηση μας έχει ξεχυλησει.
Με εκτίμηση,
Α. Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]