Μεταβολές σε Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρέβεζα

Από οχταθέσιο σε δεκαθέσιο το σχολείο του Λούρου –
Δημιουργία νέων ειδικοτήτων σε Εσπερινό και Ημερήσιο ΕΠΑΛ

Στην έγκριση των μεταβολών των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2020-2021 προχώρησε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Σύμφωνα με
αυτή , εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη για την προαγωγή του οχταθέσιου σχολείου του Λούρου σε δεκαθέσιο δεδομένου ότι οι κτιριακές του εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, διαθέτει αίθουσα για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ενώ για το σχολικό έτος 2020-2021 προβλέπεται ότι οι μαθητές του από 144 θα είναι 155. Σε ότι αφορά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί θετικά:
•Στην προσθήκη του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας- Ευεξίας και των ειδικοτήτων Αισθητικής και Κομμωτικής Τέχνης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας δεδομένου ότι η βιωσιμότητα των τμημάτων θεωρείται εξασφαλισμένη, ενώ υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές για να το υποστηρίξουν.
•Στην προσθήκη της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων , Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ αφού υπάρχει εξοπλισμός και το αντίστοιχο μαθητικό δυναμικό.
•Στην προσθήκη της ειδικότητας Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και κατασκευών του τομέα Μηχανολογίας επίσης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας αφού εκτός του ότι υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό και εργαστήρια αναμένεται εντός του έτους και η παραλαβή σύγχρονου εξοπλισμού.
•Τέλος εγκρίνεται και η προσθήκη των ειδικοτήτων Κομμωτικής Τέχνης και Αισθητικής Τέχνης στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Πρέβεζας αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών για σπουδές καθώς και τα εργαστήρια αλλά και ο εξοπλισμός για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]