Ημερίδες Για Κτηνοτρόφους Σε Άρτα Και Πρέβεζα
Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων
Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου MeDInno εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία, τα οποία απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των σεμιναρίων στα Ιωάννινα, η δράση συνεχίζεται στις πόλεις της Πρέβεζας και της Άρτας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τη Θεσπρωτία.
Το Πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Πρέβεζα
| |||
4 Μαρτίου
|
11.00-16.00 & 16.00-21.00
|
Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού - Λιανικό εμπόριο
|
DaLUZ Boutique Hotel
|
5 Μαρτίου
|
11.00-16.00
|
Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων
|
DaLUZ Boutique Hotel
|
16.00-21.00
|
Διατροφή μηρυκαστικών
| ||
13 Μαρτίου
|
11.00-16.00 & 16.00-21.00
|
Τυποποίηση τυροκομικής διαδικασίας
|
DaLUZ Boutique Hotel
|
14 Μαρτίου
|
11.00-16.00 & 16.00-21.00
|
Τυροκόμηση τυριών τυρογάλακτος
|
DaLUZ Boutique Hotel
|
Άρτα
| |||
18 Μαρτίου
|
11.00-16.00
|
Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού - Λιανικό εμπόριο
|
Βυζαντινό Ξενοδοχείο
|
16.00-21.00
|
Διατροφή μηρυκαστικών
| ||
19 Μαρτίου
|
11.00-16.00 & 16.00-21.00
|
Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων
|
Βυζαντινό Ξενοδοχείο
|
26 Μαρτίου
|
11.00-16.00 & 16.00-21.00
|
Βασικές αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή
|
Arta Palace
|
27 Μαρτίου
|
11.00-16.00 & 16.00-21.00
|
Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων
|
Arta Palace
|
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να πατήσετε εδώ. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MeDInno - "Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς" σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020".
Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.
Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.