ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Κορωνοϊός:Ανησυχούν οι Έλληνες για τα εισερχόμενα κρούσματα από τον τουρισμό Τι λένε οι επιστήμονες


Ανήσυχοι  εμφανίζονται οι Ελληνες για το επερχόμενο άνοιγμα των συνόρων στις 15 Ιουνίου με τον κίνδυνο για την εισαγωγή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να ελλοχεύει .
Πριν από λίγες μέρες η πτήση από τη Ντόχα με τα 12 θετικά κρούσματα σήμανε συναγερμό στις ελληνικές αρχές.
Οπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα το in.gr ,οι διαδικασίες για την επιλογή των ξενοδοχείων που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή τουριστών με Covid-19 προχωρούν .
Στον επιστημονικό κόσμο επικρατεί διχογνωμία για το αν οι τουρίστες θα φέρουν μαζί τους τον κορωνοϊό στη χώρα μας ή όχι .
Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή  Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη στον ΣΚΑΙ η έλευση τουριστών με κορωνοϊό το καλοκαίρι είναι αναπόφευκτη .
Με έναν  πολύ πρόχειρο υπολογισμό του καθηγητή 6.000 με 10.000 τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας θα είναι ασυμπτωματικοί και περίπου 600 -700 θα νοσήσουν με συμπτώματα κορωνοϊού .
Ο κ.Δερμιτζάκης ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστικός ξεκαθαρίζοντας πως το παραπάνω μέγεθος κρουσμάτων είναι αντιμετωπίσιμο από τη στιγμή που οι συμπεριφορές της κοινότητας θα κινούνται προς τη σωστή  κατεύθυνση .
Την ίδια άποψη έχει και ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος  ο οποίος τόνισε ότι είναι σαφές ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τους τουρίστες.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος επεσήμανε  ότι δεν αναμένονται πολλά εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας το καλοκαίρι .
  και μεταξύ άλλων σημείωσε πως η πανδημία στις περισσότερες  ευρωπαϊκές  χώρες ,με ορισμένες εξαιρέσεις ,είναι σε σημαντικό περιορισμό .

Τι θα γίνει αν  ένας τουρίστας βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr ,οι τουρίστες θα δίνουν στο αεροδρόμιο το τηλέφωνό τους και τη διεύθυνση διαμονής τους και θα αναχωρούν για τον προορισμό των διακοπών τους   και θα ειδοποιούνται για το αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα .
Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός θα εξετάζεται όλη η οικογένεια και ο ασθενής για14 μέρες θα μπαίνει σε καραντίνα.
Η οικογένεια του ασθενούς θα μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα της όποτε τελειώσουν οι διακοπές ,όποιος όμως νοσεί θα μπαίνει σε 14ήμερη καραντίνα  και έπειτα από το διάστημα αυτό θα μπορεί να ταξιδέψει για την πατρίδα του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]