Ιωάννινα:Χαιρετισμός Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων ΓΠΝΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ                           ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
8 Ιούνη 2020
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους συμβασιούχους, όλων των ειδικοτήτων και όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων οι οποίοι έσπασαν φόβο και αναστολές, άλλοι ξενύχτησαν από εφημερία, άλλοι ήρθαν από ρεπό, για να συμμετέχουν δυναμικά την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ στην στάση εργασίας διεκδικώντας την μονιμοποίηση  χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.  
 1. Η δυναμική μας παρουσία απέδειξε ότι μπορούμε με την  ενότητα και την  αλληλεγγύη μας, να  προστατεύσουμε  τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά από όσους σπέρνουν τα ζιζάνια της διχόνοιας με υποσχέσεις για  μοριοδοτήσεις που πάντα οδηγούν οι μισοί να μένουν άνεργοι, από όσους προσπαθούν να μας καθησυχάσουν με ανανεώσεις που είναι στο δρόμο, από όσους μιλάνε για χρήματα που βρίσκονται στα συρτάρια και άλλα τέτοια, με στόχο να παραιτηθούμε από το δικαίωμα μας να υπερασπιστούμε την διεκδίκηση μόνιμης εργασίας για όλους. 
  2. Ξεκαθαρίσαμε ότι κανένας από τους 507 συναδέλφους μας δεν περισσεύει, όλοι και ακόμη περισσότεροι, ο καθένας από το πόστο του, είμαστε  αναγκαίοι για την υγεία του λαού, σήμερα ακόμη περισσότερο λόγω της πανδημίας και της πιθανής εμφάνισης ενός δεύτερου κύματος.  
3. Η αγωνιστική μας παρέμβαση έκανε γνωστό προς τα έξω, αυτό που βιώνουμε μέσα στα νοσοκομεία, σοβαρές ελλείψεις, εντατικοποίηση, μειωμένα δικαιώματα, ανακύκλωση της ανεργίας, απολύσεις. Αποκαλύψαμε την πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία εις βάρος όλων των υγειονομικών και της υγείας του λαού, εξαιτίας της  κρατικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.  
4. Αποδείξαμε πως είναι μαγική εικόνα και ψεύτικα αφηγήματα, όσα κάποιοι λέγανε το προηγούμενο διάστημα και διαλαλούσαν στα κανάλια για ύπαρξη πλήρους ετοιμότητας, πρότυπων νοσοκομείων στα Γιάννενα και άλλα τέτοια «ωραία»,  τη στιγμή μάλιστα  που το 25% από εμάς στο ΠΓΝΙ εργαζόμαστε με ημερομηνία λήξης.  
5. Αποκαλύψαμε  πως απέναντι μας  δεν είναι γενικά και αόριστα η «πολιτεία» αλλά το κράτος που σχεδιάζει, οι κυβερνήσεις που νομοθετούν, οι διοικήσεις τους στα νοσοκομεία που υλοποιούν. Όλοι μαζί εχθρεύονται την μόνιμη και σταθερή δουλειά, ανακυκλώνουν την ανεργία στην υγεία,  όπως φάνηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο και στις περιπτώσεις των συναδέλφων στην καθαριότητα. Μειώνουν τα κρατικά κονδύλια για την υγεία και ενισχύουν παράλληλα την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων για αύξηση των ιδίων εσόδων, γι’ αυτό και έχουμε δουλειά όταν και για όσο διάστημα θέλουν. 
6. Απαιτήσαμε να είμαστε ισότιμα μέλη στο Σύλλογο Εργαζομένων του ΠΓΝΙ να έχουμε τα ίδια δικαιώματα,  να μπορούμε να συμμετέχουμε στις διαδικασίες του Συλλόγου Εργαζομένων, να εκλέγουμε και να εκλεγόμαστε. Αποσπάσαμε από την διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων την δέσμευση (που μένει βέβαια να υλοποιηθεί) για άμεση επίλυση του ζητήματος. Γι’ αυτό το λόγο δόθηκαν αιτήσεις και συνάδελφοι συμβασιούχοι εγγράφηκαν Σύλλογο Εργαζομένων, μια προσπάθεια που πρέπει βέβαια να συνεχιστεί.
 7. Στην κινητοποίηση τέθηκε το ζήτημα της κλιμάκωσης του αγώνα. Συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους συναδέλφους συμβασιούχους άλλα και  μόνιμους εργαζόμενους, παρουσία όλων των εκπροσώπων από την διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων, ότι την ΤΡΙΤΗ 16/6 ημέρα πανυγειονομικής απεργίας ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιηθεί  απεργιακή συγκέντρωση στα Γιάννενα. 
Συναδέλφισσες-οι,
Γνωρίζουμε ότι η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό, δεδομένου ότι το «μισθολογικό κόστος», μέσω και των DRG, θα συμπεριλαμβάνεται στα νοσήλια και θα πρέπει να καλύπτεται από τις άμεσες και έμμεσες πληρωμές των ασθενών. 
Γι’ αυτό, για να έχει αποτελέσματα και προοπτική ο αγώνας μας χρειάζεται να στρέφεται συνολικά ενάντια στην επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια και να διεκδικεί την κατάργηση των νόμων για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 
Συναδέλφισσες-οι συμβασιούχοι, 
Οι τελευταίες κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο θορύβησαν και προκάλεσαν το ενδιαφέρον, οι συμβασιούχοι βρέθηκαν στο επίκεντρο. Δίνουμε συνέχεια, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Ζωντανεύουμε και Δυναμώνουμε τις Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων σε όλα τα νοσοκομεία και στο ΠΓΝΙ. 
Το αγωνιστικό κάλεσμα να φτάσει παντού σε κάθε τμήμα, σε κάθε κλινική. Να μην μείνει γραφείο, τεχνική υπηρεσία, κανένα πόστο συμβασιούχου στο νοσοκομείο που να μην μάθει για τον αγώνα που ξεκινήσαμε, για την μάχη που οργανώνουμε. 
Δεν περισσεύει κανένας συμβασιούχους εργαζόμενος, είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους. Να μην λείψει κανείς. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΟΕΝΓΕ ΠΟΕΔΗΝ
ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]