Ιωάννινα:Αρχοντικό Πυρσινέλλα. Ναι μεν, αλλά...

Πολύ καλά έκανε η Δημοτική Αρχή και ευπρέπισε το αρχοντικό Πυρσινέλλα σβήνοντας τις μουντζούρες από τους συνεχείς βανδαλισμούς. Λάμπει τώρα και πάλι το υπέροχο κτίσμα του 1840. 

Αυτό που δεν έκανε όμως η Δημοτική Αρχή είναι να εξασφαλίσει -με κάθε τρόπο- ότι το αποτέλεσμα αυτό θα είναι διαρκές. Κι αυτό δεν γίνεται φυσικά  με τις "πολυφορεμένες" εκκλήσεις του Δημάρχου, στις οποίες κανείς νεοβάνδαλος δεν δίνει σημασία εφόσον τον καθαρισμό τον αντιλαμβάνεται ως παροχή νέου καμβά για να μουντζουρώσει. Γι΄αυτό και δεν έχει μείνει ιστορικό κτίριο στην πόλη που να μην έχει πέσει θύμα τους. 

Το πλέον απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, έχουμε την εντύπωση πως είναι η θέληση. Τρόποι υπάρχουν. Κάμερες, φύλαξη, δημοτική και κανονική αστυνομία, άμεση επέμβαση μετά από πιθανό βανδαλισμό, χρώματα με νανο-υλικά που δεν επιτρέπουν την αναγραφή με σπρέι κτλ. με στόχο πάντα από τη μία τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και από την άλλη την ποινικοποίηση της φθοράς της. Και τώρα που εμφανίστηκαν ήδη οι πρώτες μουντζούρες στο καθαρό κτίσμα, καιρός να υπάρξει αντί - δραση.

Έτσι ήταν για καιρό το αρχοντικό Πυρσινέλλα:
Έτσι είναι τώρα, μετά τον ευπρεπισμό του. Υπέροχο..

Ήδη, όμως, εμφανίστηκαν οι πρώτες μουντζούρες από τους νεοβάνδαλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]