Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα:Κάτω τα χέρια από τη φύση


Χαιρετίζουμε τη μεγάλη πορεία της 5ης Ιουνίου στα Γιάννενα και όσους-ες πήραν μέρος, διατρανώνοντας την αντίθεση στην άλωση της φύσης από κάθε αγοραίο συμφέρον και δηλώνοντας τη διάθεσή τους να σταματήσουμε την επίθεση που δέχεται από το κεφάλαιο η Ήπειρος.
Την «παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος», τον πιο επικοινωνιακό τρόπο υπεκφυγής που διαθέτει ο καπιταλισμός, στα Γιάννενα έγινε μεγάλη διαδήλωση για την ουσία της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτή την ουσία που οι «εορτάζοντες» χτες παρακάμπτουν, όταν θέλουν να κάνουν γεωτρήσεις περιοχές όπως το Ζαγόρι ή να εγκαταστήσουν δάση ανεμογεννητριών στις κορυφές της Πίνδου.
Το αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο του αγώνα, γίνεται ακόμα πιο απαραίτητο όταν γίνεται κατανοητό πως πολιτικοί σαν τον περιφερειάρχη Ηπείρου δηλώνουν αντίθετοι στις ανεμογεννήτριες, αλλά κατακεραυνώνουν και βρίζουν όσους-ες αντιτίθενται στις εξορύξεις. Η οικολογική συνείδηση δεν είναι συνταγή που λαμβάνεται μέρα παρά μέρα. Είναι μια πολιτική πράξη που στις μέρες μας, πρέπει να έχει αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, μιας και ο κίνδυνος δεν είναι απλά και γενικά ο άνθρωπος, αλλά ο καπιταλισμός, στη χειρότερή του εκδοχή. 
Σε αυτό τον αγώνα, δεν βοηθάνε ιδιαίτερα αρνήσεις και αποκλεισμοί, όπως αυτός της ανοιχτής συνέλευσης που αρνήθηκε το λόγο σε άλλες συλλογικότητες, εξαιρώντας τον πολιτικό λόγο και «αποστειρώνοντας» την εκδήλωση. Στο μπλοκ της άλλωστε, συμμετείχε και πρώην κυβερνητικός ευρωβουλευτής, νυν βουλευτής του ΜέΡΑ25, εκεί όμως δεν υπήρξαν «αποκλεισμοί».
Τέλος, καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων. Από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα και από τις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού μέχρι τις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον, η εξουσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει με φόνους, ξυλοδαρμούς, εξευτελισμούς, συλλήψεις, προσαγωγές. Καταδικάζουμε την αστυνομική επίθεση στη συγκέντρωση της Αθήνας, αλλά και τις προσαγωγές που έγιναν στα Γιάννενα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]