Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Άρτας: Πάει περίπατο το «κοινωνικό» πρόσωπο της Συνεταιριστικής Φαρμακαποθήκης
" Φαίνεται ότι η συνεταιριστική φαρμακαποθήκη της Άρτας , ανακάλυψε μέσω του διευθυντή της , το «Φάρμακο» για την ανάπτυξη των κερδών της.
Το ερώτημα απλό:Αφού η βάση του προβλήματος είναι το ότι το φάρμακο παράγεται και διακινείται ως εμπόρευμα, αποτελεί πεδίο κερδοφορίας και έντονων ανταγωνισμών, τι λιγότερο έχει μια συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη από μία ιδιωτική; Και η συνταγή των «μανατζαρέων» ακόμα πιο απλή. Χωρίς να υπάρχει λόγος για μείωση προσωπικού (αφού κατευθείαν προσλαμβάνει άλλον στη θέση) προχωράει σε απολύσεις εκδικητικές και αναίτιες. Η πιο πρόσφατη έγινε μόλις προχτές, διαλύοντας τη ζωή ενός εργαζόμενου και της οικογένειας του.
Την ίδια ώρα τοποθετούν συστήματα παρακολούθησης κάθε κίνησης των εργαζομένων, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την αρνητική γνώμη τους, και σχεδιάζοντας να ξεμπερδεύουν με κάθε εργατικό δικαίωμα. Όλως «τυχαίως» και ο τελευταίος και η προηγούμενη που απολύθηκαν ήταν ενάντια στις κάμερες σε όλο το χώρο δουλειάς, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δείξει έστω και κάποια τυπική άδεια από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Θεωρούμε απαράδεκτο αυτοί που εμφανίζονται σαν επιστημονικοί φορείς, λέμε για τους μετόχους φαρμακοποιούς, να νομίζουν ότι θα μπούνε στο πεδίο των κερδοφόρων επενδύσεων που λέγεται φάρμακο, πατώντας πάνω στα εργασιακά αλλά και ανθρώπινα δικαιώματα, στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν μεγαλύτερη πίτα στους οξύτατους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται.
Ξεχνάνε βέβαια, ότι αν σήμερα τα σούπερ – μάρκετ, δεν είναι και φαρμακεία, με τους ίδιους να δουλεύουν με μισθούς πείνας, το χρωστάνε και στην συμπαράσταση των εργαζομένων, και όλων των λαϊκών στρωμάτων.
Θα το θυμηθούνε βέβαια, γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: «Όλα εδώ πληρώνονται».
Η κίνηση τους αυτή δεν προβλέπεται να είναι η τελευταία. Γι’ αυτό θα βρούνε απέναντι τους όλους τους εργαζόμενους. Οι απειλές τους και τα «μανατζαριλίκια» δεν θα περάσουν. Για το σε ποιόν θα κοστίσει ακριβότερα, «κοντός ψαλμός αλληλούια!».
Η διαδικασία συγκέντρωσης στον κλάδο του φαρμάκου επιταχύνεται και στην παραγωγή και στο χοντρικό εμπόριο και στο λιανικό. Με τις ενέργειες τους αυτές απλώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά που θα τους κάψει."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.