Έγινε πράξη η ψηφιοποίηση του μελισσοκομικού κλάδου - Γεγονός η ατομική ψηφιακή ταυτότητα
Σ.Κεδίκογλου: Έγινε πράξη η ψηφιοποίηση του μελισσοκομικού κλάδου – Γεγονός η ατομική ψηφιακή ταυτότητα
Διευρυμένη σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδιους φορείς
Ακόμη ένα βήμα προς την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που αφορούν στον κλάδο της ελληνικής μελισσοκομίας έγινε σήμερα πραγματικότητα, με την παράδοση της πρώτης ατομικής ψηφιακής μελισσοκομικής ταυτότητας στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.) κ.Αναστάσιο Ποντίκη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.
Με τη συμβολική όσο και ουσιαστική αυτή κίνηση, ο ΥφΑΑΤ θέλησε να καταδείξει τη σημασία που αποδίδει στον δυναμικό αυτό τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και να επιβεβαιώσει ότι από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έθεσε μεταξύ των βασικών του προτεραιοτήτων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου με σκοπό την ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού.
Προς αυτή την κατεύθυνση, της ανάδειξης, προστασίας αλλά και επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου, κινήθηκε και η σημερινή διευρυμένη σύσκεψη υπό τον κ. Κεδίκολγου που συγκάλεσε με υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδιους φορείς.
Η συζήτηση έγινε παρουσία της συνεργάτιδας της Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κας. Αναστασίας Χαραλαμποπούλου, του Προϊσταμένου του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριου Τζιτζινάκη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας κ. Σπύρου Ντουντουνάκη, της Προϊσταμένης του Τμήματος Αλιευμάτων, Γάλακτος και λοιπών Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης κας. Διονυσίας Μίντζα, του κ. Δημήτρη Καλογρίδη από το Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συστημάτων Εκτροφής Ζώων κας. Ελένης Αποστολάκη και της κας. Ευανθίας Χατζηγιαννάκου από το Τμήμα Αλιευμάτων, Γάλακτος και Λοιπών Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης. Από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Data Center, Δικτύων και Βάσεων Δεδομένων μετείχαν η Προϊσταμένη του Τμήματος κα. Γεωργία Παππά και οι υπάλληλοι κα. Σταυρούλα Γεωργοπούλου και κα. Άννα Κατσάρα.
Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ο γραμματέας κ. Δημήτριος Νικολάου και ο ταμίας κ. Κωνσταντίνος Ντούνας. Τον Σύνδεσμο Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ), εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Καρυπίδης.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, τέθηκαν προς επίλυση σειρά θεμάτων που αφορούν: στην ευημερία και προστασία του κλάδου όπως η εμπορία, διάθεση, συσκευασία μελιού, στο ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής, στην αναζήτηση περαιτέρω ενίσχυσης της εγχώριας μελισσοκομίας, στη δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων στο Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και στο ισοζύγιο. «Το ισοζύγιο είναι από τα χρησιμότερα εργαλεία για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων και των κρουσμάτων νοθείας», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου στην τοποθέτησή του και υπενθύμισε ότι η καθιέρωση του Ελληνικού σήματος επιτυγχάνεται με τον επιστημονικό -τα πρωτόκολλα αναλύσεων πιστοποιούν την Ελληνικότητα και την ιχνηλασιμότητα- και τον αγορανομικό τρόπο μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου και του ισοζυγίου.
Τέλος, ο ΥφΑΑΤ συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.