ΙΩΑΝΝΙΝΑ -ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ!ΟΛΟΙ ..ΕΞΩ!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Έχετε πονοκέφαλο, ημικρανία; Το ξέρετε ότι μπορεί να φταίει η υγρασία και η μεταβολή της θερμοκρασίας;


 Η υγρασία των τελευταίων ημερών, είναι υπεύθυνη για την ιγμορίτιδα, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες #headache


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr iatrikanea



Η υγρασία των τελευταίων ημερών, είναι υπεύθυνη για την ιγμορίτιδα, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες. Άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων καρδιολογικών προβλημάτων.


Αν τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείστε από πονοκέφαλο, μπορεί να οφείλεται στις μεταβολές τις θερμοκρασίας καθώς και στην υγρασία.

Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία αυξάνει και η πιθανότητα εμφάνισης ημικρανίας ή σοβαρού πονοκεφάλου. Για κάθε 2 βαθμούς Κελσίου παρουσιάζεται αύξηση 7,5% του κινδύνου εμφάνισης πονοκεφάλου. Η χαμηλή βαρομετρική πίεση που συχνά προϋπάρχει της βροχής, συνδέεται με μικρή αύξηση των πονοκεφάλων, που δεν είναι τύπου ημικρανίας.

Βέβαια ο πονοκέφαλος επιτείνεται από το στρες, την έντονη άσκηση, το κάπνισμα, στην κατάχρηση καφέ και μερικές τροφές. Περίπου το 18% των γυναικών και το 6% των ανδρών υποφέρουν από ημικρανίες, που είναι πιο συχνές στους νέους και τους ηλικιωμένους. Ορισμένες τροφές, το αλκοόλ, το άγχος και μερικές ορμόνες θεωρούνται ότι είναι ανάμεσα στους παράγοντες που "πυροδοτούν" ένα πονοκέφαλο.



Όσο πιο απότομη είναι η αλλαγή του καιρού, τόσο πιο πιθανή είναι η εμφάνιση πονοκεφάλου. Έτσι, αν μετά από μια περίοδο κρύου και κακοκαιρίας, η θερμοκρασία ανέβει απότομα αρκετούς βαθμούς, τότε ο κίνδυνος για ημικρανίες αυξάνει, κάτι που όσοι υποφέρουν από χρόνιους πονοκεφάλους έχουν υποψιαστεί εδώ και καιρό.


Αντιμετωπίστε τον με περπάτημα μετριάζοντας το στρες, με φυσικοθεραπεία, με λήψη φαρμάκων. Τα μη στεροειδή, αντιφλεγμονώδη σκευάσματα, (ΜΣΑΦ), όπως η ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη είναι αποτελεσματικά έναντι πολλών ειδών πονοκεφάλου.



Ωστόσο, να αποφεύγετε να λαμβάνετε τακτικά αυτά τα χάπια καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε πονοκέφαλο από κατάχρηση φαρμάκων ή πονοκέφαλο που επιστρέφει μόλις περάσει η επήρεια των αναλγητικών.


Πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό για οποιοσδήποτε νέο πονοκέφαλο που είναι ασυνήθιστα έντονος ή διαρκεί περισσότερο από δυο μέρες. Σημαντικό επίσης είναι να γνωστοποιήσετε στον γιατρό σας αν αλλάζει η εικόνα του πονοκεφάλου σας-για παράδειγμα αν υπάρχουν νέοι παράγοντες που τον προκαλούν. Αν εμφανίσατε πονοκέφαλο μαζί με παράλυση, σύγχυση, πυρετό ή ακαμψία αυχένα χρειάζεστε επείγουσα ιατρική φροντίδα.



Πηγή: medlabnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]