ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ποιες είναι οι κακοτεχνίες των κτηρίων και πως αυτές μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση

 


Σεισμός στην Τουρκία 7,6 Ρίχτερ. Δευτερόλεπτα μετά καταγράφονται μόνο εικόνες απόλυτης καταστροφής. Ένας εφιάλτης που κανείς δε θέλει να ζήσει. Είμαστε όμως κατάλληλα προετοιμασμένοι; Είμαστε σίγουροι ότι το σπίτι μας δεν θα μετατραπεί σε σεισμική παγίδα; 


«Οι δυνάμεις που θα δεχτούμε είναι τεράστιες. Oυσιαστικά, είμαστε απροστάτευτοι εκείνη την ώρα και για αυτό πρέπει από πριν να έχουμε εξασφαλίσει ένα καλό περιβάλλον επιβίωσης», δήλωσε ο Παντελής Σερέτης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Live News. 


Eιδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News, σε όλο τον κόσμο, οι οργανισμοί αντισεισμικής προστασίας δίνουν συμβουλές, με δεδομένο πως το σπίτι μας πληροί τον αντισεισμικό κανονισμό οι ένοικοι οφείλουν να πάρουν όλα τα μέτρα που δεν θα κάνουν επικίνδυνη την παραμονή τους στο σπίτι.


 Στόχος πρέπει να είναι να μην υπάρχει κίνδυνος την ώρα του σεισμού να βρεθούμε αντιμέτωποι με αντικείμενα που πέφτουν. Επιπλέον, να έχουμε καλά έπιπλα που να μπορούν να χρησιμεύσουν για να μας προφυλάξουν αφού κατά την διάρκεια του σεισμού οι ειδικοί συμβουλεύον να μπαίνουμε κάτω από γερά έπιπλα.


 «Με αυτές τις απλές κινήσεις μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον στον σεισμό».


 Ο Παναγιώτης Καρύδης, ομότιμος καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας, έδειξε τις κακοτεχνίες των κτιρίων και πως αυτές οδήγησαν στην κατάρρευση.


 Επιπλέον, απάντησε και στην ερώτηση κατά πόσο τα κτίρια στην Ελλάδα κινδυνεύουν από έναν μεγάλο σεισμό.


 «Εμείς στην ουσία έχουμε έναν πολύ καλό αντισεισμικό κανονισμό. Είμαστε από τους πρώτους στον κόσμο που είχαμε ξεκινήσει αντισεισμικές κατασκευές. Το κλειδί είναι να ελέγχουμε τα κτίριά μας».


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]