Η Τ. Ο Ιωαννίνων της ΚΝΕ για τη δολοφονική επίθεση στα Σεισμόπληκτα

 


Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων της ΚΝΕ για τη δολοφονική επίθεση στα Σεισμόπληκτα

Ως εδώ. Η δολοφονική επίθεση από συγκεκριμένη ομάδα στη πόλη μας, δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Ευχόμαστε καλή δύναμη και ανάρρωση στους τραυματίες. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μην υπάρχει άλλος Άλκης!

Η δολοφονική επίθεση φέρνει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία.  Η αγνή αγάπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων της πόλης για τον αθλητισμό, ανεξαρτήτου ομάδας προτίμησης, δεν έχει καμία σχέση με τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα.

Η πείρα δείχνει ότι η οπαδική βία συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, με την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων, που δρουν με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας. Όλοι έβλεπαν, όλοι ήξεραν ότι ήταν ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο σημερινό αποτρόπαιο γεγονός.

Είναι πρόσφατα στην μνήμη των Γιαννιωτών τα γεγονότα του «Market ΙΝ» το 2017. Τότε η εργοδοσία προσέφυγε στη στρατολόγηση μπράβων της νύχτας, που «εντελώς τυχαία» είναι οι ίδιοι που αναλαμβάνουν τη προστασία σε διαφόρους παράγοντες του ποδοσφαίρου και είχαν σαν στόχο τη καταστολή και την τρομοκράτηση του δικαίου αγώνα των εργαζομένων. Τέτοιες ομάδες αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως από ένα σύστημα που πασχίζει να κρατά το λαό και τη νεολαία με σκυμμένο κεφάλι.

Ο λαός και η νεολαία αηδιάζει με «τον αθλητισμό τους», όσο αηδιάζει και με το σύστημα τους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα του αθλητισμού, τα οποία διαπλέκονται με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Χαρακτηριστικό των τελευταίων χρόνων στο τομέα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ένας μεγαλοπαράγοντας «να βγάζει στην σέντρα» τις βρωμιές και τα άπλυτα του άλλου.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, για δημιουργία αθλητικών δομών και ελεύθερων χώρων άθλησης για όλους. Για να αποτελεί ο αθλητισμός πραγματικό δικαίωμα.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο σύστημα που γεννά και αναπαράγει την πολύμορφη βία, με την οποία ο λαός και η νεολαία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Να μην περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]