Δήλωση Νίκου Έξαρχου υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ για επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΣΠΙ «ΠΙΝΔΟΣ»

 


Μόνοι τους και όλοι μας

Η συνάντηση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Αλμπάνη και Μ. Τζούφη με την μεγαλοεργοδοσία της «Πίνδος», η δέσμευση τους για την προώθηση των συμφερόντων της και η απουσία έστω και στα λόγια οποιασδήποτε αναφοράς στις ανάγκες των εργατών, δείχνει ποιον υπηρετούν, για ποιανού τα συμφέροντα δουλεύουν. Δεσμεύσεις που ανέλαβε και ο «δεξιός» Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Γιάννενα.

Η μεγαλοεργοδοσία που ηγείται του ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» συναγωνίζεται με επιτυχία τους άλλους επιχειρηματικούς ομίλους του νομού στην εφαρμογή κάθε αντεργατικού μέτρου. Οι μισθοί πείνας, τα δωδεκάωρα, τα εφταημέρα, η εργολάβοποίηση ολόκληρων τμημάτων της παραγωγής, τα δεκάδες αδήλωτα εργατικά ατυχήματα, είναι μόνο μερικές εκφράσεις του εργασιακού «Μεσαίωνα». Διαδοχικοί αντεργατικοί νόμοι που με ευλάβεια ψηφίζουν εδώ και δεκαετίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ πολιτικές «τσόντες», για να εγγυηθούν το αναπτυξιακό «θαύμα», την εκτόξευση της κερδοφορίας μιας χούφτας εκμεταλλευτών. 

Προσφάτως η μεγαλοεργοδοσία της ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» μου δήλωσε ξεκάθαρα πώς απαγορεύει την είσοδό μου ως υποψήφιου βουλευτή και σε κάθε άλλον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στο χώρο του εργοστασίου. Αυτή είναι η «Δημοκρατία» τους. 

Το ΚΚΕ δεν «προτείνει την ανακατεύθυνση μέρους των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, για τη στήριξη παραγωγικών επενδύσεων» όπως δεσμεύτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου τέτοια μέτρα δεν αφορούν ούτε τους μικρούς βιοπαλαιστές πτηνοτρόφους που πνίγονται ανάμεσα στα άλλα και από τη θηλιά των δανείων, με κίνδυνο να χάσουν το βιός τους από τους ληστρικούς νόμους για τους πλειστηριασμούς που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ΚΚΕ δέσμευση είναι η κατάθεση τροπολογιών για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση του ΦΠΑ  στα τρόφιμα, τα καύσιμα, την ενέργεια, η απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, κατώτατες εγγυημένες τιμές και διαγραφή τόκων και μέρος του αρχικού κεφαλαίου για τα δάνεια που επιβαρύνουν τους πτηνοτρόφους. Μέτρα που η εφαρμογή τους προϋποθέτουν να πληρώσουν το κόστος τους οι ανώνυμες εταιρείες, για να «ανασάνει» ο λαός. Για αυτό καταψηφίστηκαν την προηγούμενη τετραετία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Η ψήφος του λαού στο ΚΚΕ θα κατατεθεί την επόμενη μέρα των εκλογών στο δυνάμωμα του αγώνα για να ανατραπούν στην πράξη όλα τα αντεργατικά μέτρα, όπως ανατράπηκαν και οι εκδικητικές απολύσεις αγωνιστών εργατών στην «Πίνδος».  Είναι δέσμευση μας. 

Να γιατί η μεγαλοεργοδοσία του νομού έχει κλειστές τις «πόρτες» και τα «παράθυρα» στο ΚΚΕ.

Να γιατί οι εργάτες χωρίς φόβο και δισταγμούς πρέπει να συμπορευτούν και στις εκλογές στις 21 Μαΐου, με το ΚΚΕ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]