To ΚΚΕ για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας το 2022


 Οι πανηγυρισμοί για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας το 2022 επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει στόχος των αστικών κομμάτων που να μην τον πληρώνει ο λαός.

Η εργατική λαϊκή οικογένεια βλέπει τη φέτα με τα «κιάλια» στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Γιατί οι αυξήσεις των τιμών στην εγχώρια αγορά καθοδηγούνται και από τις αυξημένες τιμές των εξωτερικών αγορών, από τη σύγκληση τους.

Οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι πληρώνουν τα ρεκόρ των εξαγωγών πουλώντας το γάλα «μπιρ παρά», αφού κουμάντο στην αγορά γάλακτος κάνουν οι 8 γαλακτοβιομηχανίες που καθορίζουν τους όρους παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας, σύμφωνα με τα κέρδη τους. Έτσι εξηγείται γιατί πουλάνε κοπάδια ή σφάζουν παραγωγικά ζώα, ένας στους δέκα εγκαταλείπει την παραγωγή. Σήμερα προκλητικά πιέζονται να μειώσουν την τιμή πώλησης του γάλακτος, την ώρα που το κόστος παραγωγής έχει χτυπήσει κόκκινο.

Οι εργαζόμενοι στις γαλακτοβιομηχανίες δουλεύουν ως συμβασιούχοι για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ η εντατικοποίηση «διαλύει» τα κορμιά τους.

Τελικά ο διαχρονικός ο στόχος της εξωστρέφειας και των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» αποδεικνύεται «η κότα με τα χρυσά αυγά» μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, που βλέπουν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό να βελτιώνεται. Γιατί τα ρεκόρ χτίζονται πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης. Εγγυητής το κράτος, που από τη μία διαμορφώνει το νομοθετικό πλαίσιο του εργασιακού «μεσαίωνα», ενώ παράλληλα επιβάλλει τη φοροληστεία, για την προκλητική επιδότηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι λαϊκές ανάγκες δεν χωράνε ούτε στην «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ όπως δεν χώρεσαν και στη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ηπειρώτες μπορούν να «κάψουν» τα αντιλαϊκά τους σενάρια. Εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, με τους αγώνες και την κοινή τους δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορούν να βάλουν εμπόδια, να αποσπάσουν κατακτήσεις. Να ανοίξουν το δρόμο στην ελπίδα, ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]