Όλυ Τσουμάνη για τα προγράμματα ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

 


Η Όλυ Τσουμάνη δήλωσε τα εξής:

«Το «φίλτρο» των επιταγών της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να βάλουμε για να διαβάσουμε τα προγράμματα των αστικών κομμάτων. Τις τελευταίες μέρες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πλειοδοτούν ποιος θα δώσει τι στο λαό. Αλλά όλων τα προγράμματα έχουν ένα κοινό: Είναι «κοστολογημένα» και με στα πλαίσια της δημοσιονομικής σταθερότητας, όπως ομολογούν και οι ίδιοι. Τι σημαίνει, όμως, αυτό σε απλά ελληνικά για το λαό μας; Ότι όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, ότι «χρώμα» και ότι σύνθεση και να έχει, δεν θα παρεκκλίνει ούτε μισό εκατοστό από αυτά που επιβάλει το Ταμείο Ανάκαμψης, οι στόχοι σε επίπεδο ΕΕ. Θα κληθεί να υλοποιήσει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 350 προαπαιτούμενα, για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όλα αυτά μεταφράζονται σε παραπέρα εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών - της Υγείας, του νερό, της Ενέργειας - αλλά και σε ένταση της αντεργατικής επίθεσης. 

Τι άλλο σημαίνει το «πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας»; Ότι ακόμα και αυτά που υπόσχονται είναι υπό αίρεση, ανάλογα με το πώς θα πάει η οικονομία. Ενώ, την ίδια στιγμή, ότι μας δίνουν από τη μία τσέπη θα μας το παίρνουν διπλά και τριπλά από την άλλη, ώστε το ταμείο να είναι σταθερά γεμάτο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.



Να γιατί το ΚΚΕ λέει, ότι, όποια κυβέρνηση και να έρθει, θα είναι αντιλαϊκή. Αυτά θα έχει να αντιπαλέψει ο λαός μας την επόμενη μέρα. Γι' αυτό, την ώρα που όλοι οι  «πρόθυμοι» εξετάζουν με ποια κυβερνητική σύνθεση θα υλοποιήσουν το κοινό τους πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σκέφτονται πόσο πιο αδύναμη και φοβισμένη θα είναι η κυβέρνηση αυτή. Τι πρέπει να κάνουν για να νιώθει καυτή την ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ! Γι αυτό και τους καλούμε να το κάνουν όπως οι φοιτητές! Ο λαός μας να δυναμώσει τώρα το ΚΚΕ, για να δώσει δύναμη στην δύναμη του!»

Όλυ Τσουμάνη

12/05/2023

*Η Όλυ Τσουμάνη είναι δημοτικός σύμβουλος με την ΛΑΣΥ και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στο Ν. Ιωαννίνων 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]